USD
EURO
ALTIN

Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘çiftçi ülkemizin bel kemiğidir’

14 mayıs çiftçiler günü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ülkemizin kalkınması gelişmesi ve ilerlemesi sanayi kadar elbetteki tarıma dayalıdır. Tarımın olmadığı yerde yaşam olmaz’ dedi. Çiftçimizin nasırlı elleri ve alın teri bizim için servet değerindedir. Açıklamasında bulunan Ziraat Oda başkanı Almas, ‘ ülkemizin geleceği tarımımızın bereketi çiftçimizin hünerli ellerindedir. […]

Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘çiftçi ülkemizin bel kemiğidir’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • 14 mayıs çiftçiler günü ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘ülkemizin kalkınması gelişmesi ve ilerlemesi sanayi kadar elbetteki tarıma dayalıdır. Tarımın olmadığı yerde yaşam olmaz’ dedi.
  • Çiftçimizin nasırlı elleri ve alın teri bizim için servet değerindedir. Açıklamasında bulunan Ziraat Oda başkanı Almas, ‘ ülkemizin geleceği tarımımızın bereketi çiftçimizin hünerli ellerindedir. Çiftçimiz ürettiğinin karşılığını almalıdır. Özellikle bölgemizde yaşanan kuraklıktan dolayı çiftçimiz bu yıl ürünlerinde umduğunu bulamanın endişesi içerisinde, çiftçimize gerekli destek verilmelidir. 14 mayıs çiftçiler günü tüm çiftçilerimize umut olmasını diliyor.çiftçiler gününü kutluyorum’ dedi.

Bozova’nın sesi Özel Haber

Güneydoğu ve Bozova ilçesinde son aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle bu yıl istediğini verimi alamayacak olan çiftçiler büyük bir endişe içerisinde oldukları öğrenilirken, çiftçiler bu yıl özellikle almış oldukları krediler başta olmak üzere borçlarını nasıl ödeyeceklerini kara, kara düşünürken, bölgeye acilen afet bölgesi olarak karar alınması gerektiğine değindirler.

TARIM OLMAZSA YAŞAM OLMAZ

Ülkemizin ün büyük gelir kaynaklarından biri olan tarıma acilen daha çok destekler verilmelidir. Çiftçilerimiz ve üreticilerimiz kan ağlıyor. 14 mayıs çiftçiler günü olması bizleri sevindiremez iken, daha çok endişelendiriyor. Bizler zor şartlar altında tarımda verimliliği artırmak ve geçimimizi sağlamak adına mücadele veriyoruz açıklamasında bulunan Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘çiftçi üretmelidir. Ürettiğinin karşılığını almalıdır. Çiftçilerimiz nasırlı elleri alın terlerinin karşılığını alamamanın hüzününü yaşıyor. Çiftçilerimiz üreten geliştiren ve kalkılandır. Ülkemizin gelişmesi büyümesi elbetteki tarıma dayalıdır. Ülkemiz bir tarım ülkesidir. Ancak gelin görün ki çiftçi ürettiğinin karşılığını alamamaktadır.14 mayıs çiftçiler günün buruk kutladık. Çiftçiler günü hüzünlü geçti’ dedi.

KURAKLIK KORKUTUYOR

Bölgemizde yaşanan kuraklıktan dolayı bu yıl ürünlerinde istedikleri verimi alamayacakları endişesiyle kara,kara düşünen çiftçilerimiz hükümetten destek bekliyor. Açıklamasında bulunan Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ‘bir çok çiftçimiz ürününe göre borçlandı. Kimisi tarlasını ekebilmek için tohum başta olmak üzere, ilaç,gübre,mazotu borca aldı. Bu borcu ödeyebilme adına ürününde rekoltenin yüksel gelmesini bekledi. Ancak bölgemizde yaşanan kuraklıktan dolayı özellikle sulu tarım alanı olmayan arazilerimizde beklenen ürün verimi alınamayacağı görülüyor. Çiftçimiz bankalardan ve kooperatiflerden alınan kredi borçlarının ödenemeyeceğini bizlere bildiriyorlar. Bu borçların bir defaya mahsus olmak üzere ertelenmeli ve faizleri de silinmelidir. Öte yandan sulama alanında olan tarım arazilerimizde bu yıl sıkıntı yaşanacağını öğrendik. Yağışların zamanında ve yeterli olmayışı enerji üretiminde de büyük bir sıkıntı yaşanacağı öğrenildi. Sulama birliklerine verilen enerjilerde yaşanacak enerji sıkıntısı tüm çiftçilerimize zarar verecektir. Onun için çiftçi ve üreticilerimiz desteklenmelidir’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI