USD
EURO
ALTIN

Balıkçılar vira bismillah dedi

30 nisanda başlayan balık av yasağı 1 temmuz itibari ile kalktı. Atatürk baraj ve Fırat havzasındaki Şanlıurfa başta olmak üzere Diyarbakır, Adıyaman,Tunceli, Elazığ illerinde balıkçılıkla geçimlerini sağlayan balıkçılar vira bismillah diyerek av sezonuna merhaba dediler.   Fuat ARSLAN İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Ataturk Baraj Gölünde 2022 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Temmuz 2021 […]

Balıkçılar vira bismillah dedi
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • 30 nisanda başlayan balık av yasağı 1 temmuz itibari ile kalktı. Atatürk baraj ve Fırat havzasındaki Şanlıurfa başta olmak üzere Diyarbakır, Adıyaman,Tunceli, Elazığ illerinde balıkçılıkla geçimlerini sağlayan balıkçılar vira bismillah diyerek av sezonuna merhaba dediler.

 

Fuat ARSLAN

İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Ataturk Baraj Gölünde 2022 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Temmuz 2021 tarihinde sona ermiş olup Bozova ilçesinde bulunan 2 adet su ürünleri kooperatifi ve üye 25 adet balıkçı teknesi sahibi ‘vira bismillah’ diyerek avlanma sezonunu açmış bulunmaktadır. 2022 yılı su ürünleri av yasağı döneminde, Jandarma, Emniyet kolluk kuvvetleri ve Bozova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde 24 saat esaslı olarak su ürünleri av yasağı denetim ve kontrol görevleri gerçekleştirdi. Atatürk Baraj Gölünde 30 yıldan bu yana balıkçılık yapılmakta ve her 4 yılda bir Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan tebliğler gereği yasak ve avlanma zamanları belirlenmektedir. 2020-2024 yılları arasında su ürünleri av yasağı ilçemizde 1 Nisan 1 Temmuz arasındadır.

BALIKÇILAR VİRAN BİSMİLLAH DEDİ

1 Temmuz itibari ile av yasaklarının kalkması ile birlikte Atatürk baraj göl havasında balıkçılık yapan balıkçılar vira bismillah diyerek yeniden balık avına çıktıkları görüldü. Balıkçılar sezon boyunca avlayacakları balıkları gerek kooperatif aracılığı ile gerekse perekende satışları ile aile bütçelerine katkıda bulunmaları gerekiyor. Balık av sezonun başlaması ile birlikte balıkçılar, ‘ av sezonun başlaması ile birlikte yeniden avlanmaya başlayacağız. Atatürk baraj göletinde umudumuz bu yıl boyunca bereketli bir balık avının olmasıdır’ dediler.

FACEBOOK YORUMLARI