USD
EURO
ALTIN

İlçe gazetelerinde bir ilk

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Şanlıurfa ilçelerinde yayın yapan  yerel gazete ve Şanlıurfa merkezde yayın yapan Urfanatik gazetesi olarak platform kuruldu. Platform başkanlığına Şanlıurfa Genç Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak başkan seçilirken, platformda bir ilk yaşandı. Yıllardır kendi kaderlerine terk edilen ilçe yerel gazeteleri yeni bir oluşuma gitti. Oluşturulan platformla birlikte sadece Şanlıurfa merkezde yerel gazetelerin olmadığı […]

İlçe gazetelerinde bir ilk
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Şanlıurfa ilçelerinde yayın yapan  yerel gazete ve Şanlıurfa merkezde yayın yapan Urfanatik gazetesi olarak platform kuruldu. Platform başkanlığına Şanlıurfa Genç Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak başkan seçilirken, platformda bir ilk yaşandı. Yıllardır kendi kaderlerine terk edilen ilçe yerel gazeteleri yeni bir oluşuma gitti. Oluşturulan platformla birlikte sadece Şanlıurfa merkezde yerel gazetelerin olmadığı ve ilçelerdeki yerel gazetelerinde var olduğu,basının Şanlıurfa merkez ve tüm ilçelerdeki yerel gazetelerle bir olduğunu bir kez daha kamuoyuna aktarıldı.

İLÇE GAZETELERİNDEN BİR İLK

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinde geçtiğimiz hafta içerisinde 10 ilçede yayınlanan 13 yerel gazete ve Urfanatik gazeteleri aynı çatı altında toplanarak Şanlıurfa İlçe Gazete platformu oluşturuldu. Oluşturulan platformla birlikte ilk olarak AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ve AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ile bir araya gelindi. Oluşturulan platform sonrasında Milletvekili Halil Özcan’a yerel basının sorunları ve yerel basının ayakta kalabilmesi için görüş alış verişinde bulunuldu. Yapılan toplantıda yerel gazeteler gerekli desteğin verilmesi ve ilçe gazetelerinde var olduğu vekil Özcan’a aktarıldı. Vekil Özcan ise ‘ilçe gazetelerin böylesi güzel bir platformda bir araya gelmeleri elbetteki bizleri de sevindirdi. İldeki gazetelerin yanı sıra ilçelerimizde de yerel gazetelerin bu kadar güçlü olduğunu ilk kez burada gördüm. Yerel gazeteler gerekli desteğin verilmesi adına şahsım olarak her türlü desteği sağlama adına çabayı göstereceğim. Bugüne kadar ilçe gazetelerimiz ihmal edilmiş bundan sonraki süreçte tüm ilçelerimizde yayımlanan yerel gazetelerin ihmal edilmemesi içinde bunu Ankara’daki tüm Şanlıurfa’lı vekil arkadaşlarımızla birlikte bir kez daha görüşerek desteklerin verilmesini sağlayacağız. Yerel basın ile hiçbir zaman kopukluk yaşanmaması gerekiyor. Bugüne kadar belki bunu fark etmedik ancak bugün burada gördüğüm tablo karşısında hakikaten ilçe gazetelerimizin de var olduğunu ve Devlet ile halk arasındaki önemli bir köprü olduğunu bir kez daha gördüm.İnşallah bundan sonraki süreçte başta ilimizin sorunları olmak üzere tüm ilçelerimizdeki sorunların da çözümü noktasında tüm basın camiasının görüşleri önerilerini alacağız. İnşallah el birliği ile İlimizin tüm sorunlarını böyle çözüme kavuşturabiliriz. Yerel basın bundan böyle hem sesimiz hem kulağımız hem de en büyük destekçimiz olacaktır. Bizlerde yerel basınımıza gerekli tüm  desteklerin verilmesi noktasında mücadele vereceğim’ dedi.

İL BAŞKANI YILDIZDAN TAM DESTEK

Geçtiğimiz hafta kurulan Şanlıurfa İlçe gazeteler platformu hızlı başladı. Kurulduğu ilk andan itibaren öncelikle kendi sorunlarının çözümü ve İlçelerdeki sorunları çözümü noktasında bir ilke imza attı. İlk toplantıda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan’ı ağırlayan platform burada tüm ilçelerin sorunlarını vekil özcan’a aktarırken, çözümü noktasında da takipçisi olacağını belirttiler. Vekil Özcan’dan sonra AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız Medyadan sorumlu Başkan Yardımcısı Faruk Bayuk ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Aksoy ile bir araya gelindi. İl başkanı ile yapılan toplantıda tüm ilçelerdeki ilçe başkanlıklarındaki basın ile aralarındaki kopukluklarda İl başkanına aktarıldı. Tüm ilçelerdeki İlçe başkanlıkları ile Basının koordineli olarak çalışmadıkları ve ilçe başkanlıklarının basına önem vermediği de aktarıldı. Bunun yanı sıra tüm ilçelerdeki sorunlarda İl Başkanına aktarıldı. Yapılan toplantıda İl Başkanı Yıldız, ‘İlimizin ve tüm ilçelerimizin sorunlarını çözümü noktasında elbetteki tüm ilçelerimizde bulunan yerel basının desteğine ihtiyaç vardır. Tüm ilçelerimizde yayın yapan gazetelerimizinde desteklenmesi noktasında başta il başkanlığı olarak tüm ilçe teşkilatları gerekli desteği verecektir. Bu konuyu yapılanacak olan ilçe başkanları toplantısında yine gündeme getirerek her türlü desteğin verilmesi ve tüm ilçe teşkilatlarımızın basınla iç içe ve birlikte hareket etmeleri noktasında talimatlar vereceğim. Basınımızın sorunlarını çözüme kavuşturma adına da gerekli tüm bürokratlarımızla vekillerimizle görüşmelerde bulunacağız. İlçelerimizde yerel basının bu kadar güçlü olduğunu ilk kez burada gördüm bundan sonra inşallah hep birlikte hareket ederek sorunlara çözümler üreteceğiz. Tüm ilçelerimizin oluşturmuş olduğu platformunda hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum’ dedi.

BASIN HALKIN SORUNLARINI BİZLERE TAŞIYANDIR

AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, “Arkadaşlar ben hepinizi sevgi saygı ile selamlıyorum. Tahir Bey sağ olsunlar bu işin doğayeni, abimizdir, her süreçte her zaman kendisi partimizin yanında oldu, basın camiamızla şuan bir aradayız, şuanda Medya Tanıtım değerli Başkan Yardımcımız Faruk Bayuk Bey’de kendileri ile sürekli istişare içindedirler. Basın günü gününde her şeyi dile getiren halkın bir nevi temsilcileridir. Eksik kalan yönleri, halkın sorunlarının birçoğunu siz halka taşıyorsunuz. Ve sizin vasıtanızla da bizlere de ulaşıyor. Bunlara da elimizden geldiğince geri dönüş ve cevaplar vermeye çalışıyoruz. Bu süreçte ve her zaman bizlere destek oldunuz, sizlerle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

BİZ GÜN GEÇTİKÇE DAHA DA BÜYÜK BİR AİLE OLUYORUZ

Şanlıurfa ve İlçe Gazetecileri Platformu Başkanı ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, “Derneğimizin 189 üyesi bulunmaktadır. Tüm ilçelerde üyeleri bulunan aynı zamanda 79 tane üyesinin sarı basın kartı olan bir derneğimiz Şanlıurfa’nın ve bölgenin en büyük derneklerinden birisidir. Şuanda biz Türkiye Gazeteciler Konfederasyonuna üyeyiz, yönetiminde yer alıyoruz aynı zamanda. Faaliyetlerimiz ise günü geldi Urfa genelindeki bütün gazeteci arkadaşlarımızı 5 yıldızlı otelde tatile gittik, bizim amacımız Urfa dışındakilerin Urfa’ya başka gözle bakmalarıdır. Bütün devlet kurumları ile içli dışlı çalışıyoruz, Türkiye genelinde Başsavcılıkta basın bürosu açan ilk derneğiz. Amacımız devlet ile basın arasındaki kopukluğu gidermekti mesela bir gazeteci arkadaşımız Başsavcılığa gittiğinde bir sıkını varsa muhatap olacak kimseyi bulamıyordu. Özellikle Karadeniz bölgesindeki gazeteci arkadaşlarımız burada ağırladık, Urfa’yı onlara en güzel şekilde tanıtıp anlattık. Daha sonra onlar bizleri Trabzon ve diğer illere çağırdılar biz gittik. Bu projeyi de iç işleri bakanlığı düzenlemişti onlarda bu tür projelere büyük destekler veriyorlar. Yani Doğu ile Batı’yı kaynaştırmış olduk. Biz Trabzon’a gittiğimizde biz onları gazetelerimizde yazıp anlattık, onlar buraya geldiklerinde ise bu sefer onlar kendi medyalarında yazıp anlattı bizleri. Yine iç işleri bakanlığında başvurumuz var bu yılda Ege bölgesine gideceğiz, onları buraya getireceğiz. Derneğimizin amaçlarından bazıları da bir gazeteci meslektaşımızın sahipsiz olmadığın, taziyesinden tutun, mutlu gününe kadar hep beraber oluyoruz. Yani menfaat ikinci planda yer alıyor, ilk önce insanlık ilk önce meslektaşımız diyoruz. Yani gün gittikçe büyüyoruz, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunda yönetimdeyiz. Şuanda aynı zamanda Türkiye Medya İŞ Sendikasının ikinci başkanıyız. Bunları da arkadaşlarımızla beraber birlik ve beraberlik içinde yapıyoruz.” dedi.

FACEBOOK YORUMLARI