USD
EURO
ALTIN

AK Partide gözler 5 kasımda

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde nefesler tutuldu. AK Partiden Belediye Başkan adayı olabilmek için tüm aday adayları 5-12 kasım tarihleri arasında müracaat etmeleri gerekiyor. Bozova Belediye Başkanı adayı olabilmek için onlarca kişi aday adayı olabilmek adına sıkı bir çalışmada bulundukları öğrenilirken, kimin aday adaylığı için müracaat edeceği ise merak konusu […]

AK Partide gözler 5 kasımda
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde nefesler tutuldu. AK Partiden Belediye Başkan adayı olabilmek için tüm aday adayları 5-12 kasım tarihleri arasında müracaat etmeleri gerekiyor. Bozova Belediye Başkanı adayı olabilmek için onlarca kişi aday adayı olabilmek adına sıkı bir çalışmada bulundukları öğrenilirken, kimin aday adaylığı için müracaat edeceği ise merak konusu oldu. Belediye Başkanlığı için aday adayı olması beklenen isimler ise şöyle Eski Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu aday olduğunu açıklarken, aldığımız bilgilere göre AK Partiden aday adayları ise şu isimlerde oluşmaktadır. Eski İlçe Başkanı Mustafa Yaşar,eski İlçe Başkanı Avukat Mehmet Akgün, Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, İlçe Belediye encümeni Mahmut Arslan,İlçe encümeni Aydın Yener, İlce Belediye encümeni Hüseyin Çetiner, Eski Yaslıca Belediye başkanı Halil Akcan, İşadamı Mustafa Meral, Eski Ziraat Bankası Çalışanı emekli Mustafa Arslan, memur oldukları için isimleri belirtilmeyen memurlar adaylık için yarışacakları öğrenildi.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARININ MÜLAKATI NE ZAMAN?

AK Parti belediye başkan aday adaylarını sıkı bir süreçten geçirecek. AK Parti aday adaylığı süreci sonrasında ise aday adayları ile tek tek mülakat yapılacak. AK Parti aday belirleme takvimine göre, mülakatların ekim ayından itibaren başlaması planlanıyor. Mülakatlar sırasında aday adayları kendi projelerini en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketler de adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti’de genel merkez tarafından oluşturulan aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de il ve ilçelerde halkın nabzı tutulacak. Aday adayların halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. AK Parti, aday adayı olmamış ancak bulundukları bölgede halkın desteğini almış isimlere de belediye başkan adaylığı için teklif götürecek.

AK PARTİ’DE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NASIL BELİRLENECEK?

AK Parti yerel seçimlere büyük önem veriyor. Onun için mevcut belediyelerinin korunmasının yanında AK Partili olmayan belediyelerde de ipi göğüslemek isteniyor. AK Parti belediye başkan aday belirleme sürecinde illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Bölgelerin nabzını tutacak olan AK Parti, kendi belediyelerinde başkanların performanslarını ortaya koyacak. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. AK Parti’de belediye başkan aday adayları için hangi yol izlenecek? AK Parti’ye başvuru yapan aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak. Aday adayları yerel yönetimler için projelerini de ortaya koyacak.

MEMURLAR NE ZAMAN İSTİFA EDECEK

5-12 Kasım tarihleri arasında aday adayları müracaatları başlayacak olan AK Partide memurların ne zaman istifa etmeleri gerektiği ise henüz bir netlik kazanmaz iken, memur aday adaylarında istifa etmeleri için önümüzdeki günlerde belli olması bekleniliyor.

KİM BAŞKAN ADAYI OLSUN

Mevcut isimler arasından mı yoksa AK Parti Genel Merkez tarafından belirlenecek adayın mı başkanlık için yarışacağı ise büyük bir önem taşıyor. Aday adaylık süreci tamamlandığında Bozova Belediye Başkan adayının kimin olacağı ise bilinmemektedir. Mevcut isimler arasından birisi mi yoksa dışarıdan getirilecek bir aday mı olacak aralık ayı başında belli olacağı öğrenildi.

DİĞER SİYASİLERDE DE HAREKETLİLİK OLACAK

5-12 Kasım tarihleri arasından AK Partiden aday adayları müracaatları başlayacağı öğrenilirken, diğer siyasi partilerde ise kimlerin aday ve aday adayı olacağı ise merak konusu vatandaşlar başta AK Parti olmak üzere diğer tüm siyasi partilerde aday ve aday adaylarını merak ediyor. Başkanlık yarışında kimlerin yarışacağı ve kimlerin kendilerine daha iyi proje ve hizmetler sunacağını da merak ediyorlar.

FACEBOOK YORUMLARI