USD
EURO
ALTIN

Milletvekili Yazmacı;‘Türkiye Yüzyılının inşa sürecini demokratik bir Anayasa ile taçlandırmalıyız’

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin yeni Anayasa ihtiyacına vurgu yaparak, “Türkiye Yüzyılının inşa sürecini demokratik bir Anayasa ile taçlandırmamızın vakti geldi” dedi.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, yeni Anayasa’nın milletin beklentisi olduğunu kaydetti. Anayasa’da 19 ayrı tarihte 184 değişiklik yapıldı Türkiye’nin tartışılmasız sivil […]

Milletvekili Yazmacı;‘Türkiye Yüzyılının inşa sürecini demokratik bir Anayasa ile taçlandırmalıyız’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

TBMM Dilekçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Türkiye’nin yeni Anayasa ihtiyacına vurgu yaparak, “Türkiye Yüzyılının inşa sürecini demokratik bir Anayasa ile taçlandırmamızın vakti geldi” dedi.Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Milletvekili Yazmacı, yeni Anayasa’nın milletin beklentisi olduğunu kaydetti.

Anayasa’da 19 ayrı tarihte 184 değişiklik yapıldı

Türkiye’nin tartışılmasız sivil ve demokrat bir Anayasa’ya ihtiyaç duyduğunu belirten Milletvekili Yazmacı, “Ülkemizin hiç tartışmasız, sade, sivil, demokratik, hürriyetçi ve merkezinde bireyin olduğu yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı vardır. Mevcut 1982 Anayasası’nda 19 ayrı tarihte 184 değişiklik yapılmış, bu değişikliklerde toplam 177 maddeden oluşan Anayasa’nın 44 maddesi tamamen yürürlükten kaldırılmıştır. Anayasa, yapılan değişiklikler nedeniyle delik-deşik edilmiş, yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa haline gelmiştir.” diye konuştu.

Darbecilerin yazdığı bir Anayasa ile yürümek Türkiye’ye yakışmaz

Türkiye’ye darbecilerin yazdığı Anayasa’nın yakışmadığını ifade eden Yazmacı, şöyle konuştu:

“Yeni anayasa yapılması milletimizin beklentisidir. Bunu mümkün olan en geniş mutabakatla yerine getirmeliyiz. Türkiye Yüzyılının inşa sürecini demokratik bir Anayasa ile taçlandırmamızın tam vakti. Yüzyıl geride kaldı, ikinci yüzyıla başlıyoruz. Türkiye yüzyılına girerken darbecilerin yazdığı bir Anayasa ile yürümek Türkiye’ye yakışmaz. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.”(Haber MERKEZİ)

FACEBOOK YORUMLARI