USD
EURO
ALTIN

Aday adayların vekillik maratonu devam ediyor

14 mayısta yapılacak 28.dönem milletvekilliği için aday adayı olan tüm adaylar bir,bir genel merkezlere çağrılarak mülakata alınıyorlar.   Fuat ARSLAN 14 Mayıs genel seçimlerine sayılı günler kala tüm siyasi partilerde milletvekilliği adaylık listesine girebilmek için aday adayı olan adaylar bir, bir Siyasi Parti genel merkezlerine çağrılarak mülakata alındıkları öğrenildi. Yapılacak genel seçimlerine ilk 14’de girebilme […]

Aday adayların vekillik maratonu devam ediyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • 14 mayısta yapılacak 28.dönem milletvekilliği için aday adayı olan tüm adaylar bir,bir genel merkezlere çağrılarak mülakata alınıyorlar.

 

Fuat ARSLAN

14 Mayıs genel seçimlerine sayılı günler kala tüm siyasi partilerde milletvekilliği adaylık listesine girebilmek için aday adayı olan adaylar bir, bir Siyasi Parti genel merkezlerine çağrılarak mülakata alındıkları öğrenildi. Yapılacak genel seçimlerine ilk 14’de girebilme adına bir, birleriyle yarışan aday adayları yapılacak mülakatlar sonucunda genel merkezler tarafından alınacak kararlarla listeler belirlenecek. Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimi gün,gün işlerken seçim takvimine göre  alınan kararlar şöyle sıralanıyor. Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini YSK’ye teslim etmeleri 9 Nisan saat 17.00’de sona erecek. Bağımsız milletvekili adaylığı için il seçim kurullarına başvuru süresi de aynı saatte son bulacak ve il seçim kurulları bağımsız milletvekili adaylarını YSK’ye bildirecek. 3 Nisan: Muhtarlık bölgesi askı listelerine ve yurt dışı seçmen kütüğü ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listelerine yapılacak itirazlar karara bağlanacak.6 Nisan: İttifak yapan siyasi partilerin ittifaktan vazgeçmelerine ilişkin süre saat 17.00’de sona erecek. İttifaktan vazgeçen siyasi partiler YSK tarafından saat 18.00’e kadar ittifak içerisindeki diğer siyasi partilere bildirilecek.7 Nisan: İttifaktan vazgeçen siyasi parti/partiler olması halinde, ittifak içerisinde kalan diğer siyasi partilerin ittifak protokolünde değişiklik yapmaları veya ittifaktan vazgeçtiklerini bildirmelerine ilişkin süre saat 17.00’de son bulacak.8 Nisan: İttifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için YSK’de kura çekilecek. 9 Nisan: Siyasi partilerin genel merkezlerinin, seçime katılacakları seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini YSK’ye alındı belgesi karşılığında taşınabilir bellek ve kağıt ortamında teslim etme süresi 17.00’de sona erecek. YSK tarafından partilerin verdikleri aday listelerinin incelenmesine başlanacak.

FACEBOOK YORUMLARI