USD
EURO
ALTIN

Basının sorunları yerinde dinleniliyor

Basın İl Kurumu Müdürü Rıza Kara, göreve geldiği ilk günden bu yana Şanlıurfa Merkezin yanı sıra ilçelerde de yayın hayatlarına devam eden yerel basını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Fuat ARSLAN BOZOVA- Yerel basının en büyük destekçisi olan Basın İlan Kurumu yerel basının sorunlarını da yerinde tespit ederek çözüm yollarının arıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize gelerek […]

Basının sorunları yerinde dinleniliyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Basın İl Kurumu Müdürü Rıza Kara, göreve geldiği ilk günden bu yana Şanlıurfa Merkezin yanı sıra ilçelerde de yayın hayatlarına devam eden yerel basını ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Fuat ARSLAN

BOZOVA- Yerel basının en büyük destekçisi olan Basın İlan Kurumu yerel basının sorunlarını da yerinde tespit ederek çözüm yollarının arıyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde ilçemize gelerek Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Abdurrahman Elçi ile birlikte tüm kurumları ziyaret ederek yerel basına destek verilmesini istenildi. İlk olarak gazetemizi ziyaret eden Şanlıurfa Basın İlan Kurumu Müdürü Rıza Kara ve Basın İlan Kurumunda görevli memur Kenan Beyazbal, ilk olarak gazetemizin sorunları dinlediler. Daha sonra İlçe Kaymakamı Akın Oruç’u makamında ziyaret eden Basın İlan Kurumu Müdürü Rıza Kara, Kenan Beyazbal ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Abdurrahman Elçi burada hem ilçe sorunlarını hem de ilçede tek yerel basın olarak görev yapan gazetemize gerekli desteklerin sağlanması adına istişarelerde bulunuldu. Kaymakamlık ziyareti sonrasında diğer kurumları da ziyaretlerde bulunuldu. Kurumlarda yapılan ziyaretlerde Şube müdürü Rıza Kara, ‘özellikle geçtiğimiz yıl pandemiden dolayı yerel basınımız çok zorlu bir süreçten geçti. Yerel basına en büyük destekçisi olarak Basın İlan Kurumu görev yapmaktadır. İlçelerimizde yayın hayatlarını sürdürebilmeleri içinde yerel basınımıza destek verilmesi gerekiyor. Özellikle kurumlardaki ihale ilanları başta olmak üzere doğrudan temin ve diğer destekteklerle yerel basınımıza destek verilmelidir’ dedi. Ziyaret ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Abdurrahman Elçi ise, ‘ her zaman bizlere desteklerini eksik etmeyen Şanlıurfa Şube Müdürümüz Rıza Kara Başta olmak üzere şube çalışan diğer memur arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün bizleri ziyaret ederek onurlandırdıkları içinde ayrıca teşekkür ediyorum. Yerel basının ayakta kalabilmesi adına elbetteki kurumların hizmet alımları için doğrudan teminler,ihalelerdir. Tek gelir kaynaklarımız ihale ilanlarıdır. Onun içinde kurumlarda özellikle doğrudan temin yerine açık ihale usulü ile ilanların yapılması ve gazetelere destek sağlanmasıdır. Girdi maliyetleri er geçen gün artmaktadır’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI