USD
EURO
ALTIN

Çiftçi isyan ediyor su istiyoruz

Özel HABER BOZOVA- Yağışların mevsimsel olarak olmaması nedeniyle özellikle şeker pancarı ekimi başta olmak üzere bir çok ürün eken çiftçiler sulama suyu verilmesi için bağlı bulundukları sulama birliğinin sorunu çözüme kavuşturması için Atatürk barajı sulama birliğine adeta akın ettiler. Çiftçilerin sorunlarını çözümü noktasında sulama birliğine gelen DSİ Şanlıurfa bölge Müdürü Mahmut Berber burada çiftçilerin sorunlarını […]

Çiftçi isyan ediyor su istiyoruz
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Özel HABER

BOZOVA- Yağışların mevsimsel olarak olmaması nedeniyle özellikle şeker pancarı ekimi başta olmak üzere bir çok ürün eken çiftçiler sulama suyu verilmesi için bağlı bulundukları sulama birliğinin sorunu çözüme kavuşturması için Atatürk barajı sulama birliğine adeta akın ettiler. Çiftçilerin sorunlarını çözümü noktasında sulama birliğine gelen DSİ Şanlıurfa bölge Müdürü Mahmut Berber burada çiftçilerin sorunlarını dinledi. Tedaş’a olan sulama suyu borcundan dolayı suyun verilmediğini belirten Bölge müdürü Mahmut Berber, ‘TEDAŞ’ın enerji verebilmesi için biriken borçların ödenmesi gerekiyor. Borçlar verilmediği takdirde sulama suyunun verilmesi mümkün olmayacağını belirti.

ÇİFTÇİLER SU İSTİYOR

Sulama suyunun verilmesi için DSİ Bölge müdüründen talepte bulunan bölge çiftçisi özellikle şeker pancarına can suyu olacak sulama suyunun verilmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirttiler. Birliğe olan borcun ise 2020 yılında şeker fabrikasına verilen şeker pancar ödemesinin yapılması ile birlikte borcun ödeneceğini dile getirdiler. Su verilmez ise bölgedeki tüm çiftçilerin mağdur olacağını ve ürünlerini zarara uğrayacaklarını belirten çiftçiler, ‘ can suyu verilmemesi halinde milli servet ve bizim tüm kazancımız yok olacaktır. Bil hassa bu günlerde yağışlarında olmamasından dolayı sulama suyu verilmesi gerekiyor’ dediler.

SU NE ZAMAN VERİLECEK

Son alınan duyumlara göre, Sulama suyunun verilmesi için devreye giren DSİ Şanlıurfa Bölge müdürü Mahmut Berber gerekirse kurum olarak kredi çekilerek çiftçilerin mağdur olmaması için girişimlerde bulunulacağını belirttiği öğrenildi. Sulama suyunun yeniden verilebilmesi içinde TEDAŞ’a olan enerji borcunun ödenmesi gerektiği öğrenildi.

 

FACEBOOK YORUMLARI