USD
EURO
ALTIN

15 bin dönüm arazi suya kavuşuyor

Yıllardır atıl durumda olan Bozova Sulama kooperatifi nihayet eski haline dönüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde DSİ 15. Bölge müdürlüğüne yapılan ziyaret sonrasında Bölge müdürü 2024 yılı ortasında Bozova’da 15 bin dönüm arazi sulamaya kavuşacağı sözünü verdiği öğrenildi.   Fuat ARSLAN Yıllardır sulamaya hasret kalan Bozova Merkeze bağlı 15 bin dönüm arazi nihayet suya kavuşuyor. Bozova Merkez […]

15 bin dönüm arazi suya kavuşuyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Yıllardır atıl durumda olan Bozova Sulama kooperatifi nihayet eski haline dönüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde DSİ 15. Bölge müdürlüğüne yapılan ziyaret sonrasında Bölge müdürü 2024 yılı ortasında Bozova’da 15 bin dönüm arazi sulamaya kavuşacağı sözünü verdiği öğrenildi.

 

Fuat ARSLAN

Yıllardır sulamaya hasret kalan Bozova Merkeze bağlı 15 bin dönüm arazi nihayet suya kavuşuyor. Bozova Merkez Sulama Birliği olarak yıllar önce kurulan ve atıl durumda olan sulama birliğinin devreye girmesi bekleniliyor. Geçtiğimiz hafta içerinde Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Çakmak, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan DSİ 15. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı’yı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Bozova’nın suya hasret kalan 15 bin dönümlük arazilerin sulanması sorunu gündeme getirilirken, Bölge müdürü Kösalı tarafından 2024 yılı ortasında bu arazilerin suya kavuşturulacağı sözü verildiği öğrenildi. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan, ‘yıllardır suya hasret kalan 15 bin dönümlük arazilerimiz inşallah girişimlerimiz sonunda hayata geçirilecektir. Sulama ile birlikte binlerce çiftçimiz de arazilerin hem sulayabilecek hem de ürünlerinde daha fazla verim almış olacaklar. DSİ 15. Bölge müdürümüz ile yaptığımız görüşmede bize öncülük eden başta Milletvekilimiz Mehmet Ali Cevheri’ye İlçe Başkanımız Yusuf Çakmak’a, Belediye Başkanımız Suphi Aksoy’a ayrıca sulama sözünü veren DSİ 15. Bölge müdürümüz Ali Naci Kösalı’ya şahsım odam ve tüm çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum’ dedi.

 

FACEBOOK YORUMLARI