USD
EURO
ALTIN

Ziraat Oda Başkanı Müslük Okan;‘Fıstıkta ilaçlamaya dikkat’

  Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan, Bölgemizin vazgeçilmezi olan Antep Fıstığında ilaçlamaya dikkat çekerek fıstık üreticilerini uyarılarda bulundu. Başkan Okan, ‘ fıstıkta daha verimli ürün elde edebilmek için başta karagöz kurdu olmak üzere daha verimli ürün elde etmek için üreticilerimizin ilaçlamaya dikkat etmeleri gerekmektedir’ dedi. Fıstıkta üreticilerin ilaçlamada dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunan başkan Okan, […]

Ziraat Oda Başkanı Müslük Okan;‘Fıstıkta ilaçlamaya dikkat’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

 

  • Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan, Bölgemizin vazgeçilmezi olan Antep Fıstığında ilaçlamaya dikkat çekerek fıstık üreticilerini uyarılarda bulundu. Başkan Okan, ‘ fıstıkta daha verimli ürün elde edebilmek için başta karagöz kurdu olmak üzere daha verimli ürün elde etmek için üreticilerimizin ilaçlamaya dikkat etmeleri gerekmektedir’ dedi.
  • Fıstıkta üreticilerin ilaçlamada dikkat etmesi gerektiği uyarısında bulunan başkan Okan, bölgemizin vazgeçilmezi olan Antep fıstığı havaların ısınması ile birlikte fıstıkta verimi düşürebilecek olan karagöz kurduna karşın dikkat edilmesi gerekmektedir. Onun için üreticilerimizin zamanında ilaçlamalarını yapmalarını ve diğer bakımlarını da aksatmamalarını istiyoruz’ dedi.

 

Fuat ARSLAN

Ziraat Oda Başkanı Müslüm Okan, bölgemizde başta çiftçilikle uğraşan üreticilerimizin tüm ürünlerinde daha verimli ürün elde edebilmeleri için gerekli hassasiyetleri göstermelerini bekliyoruz. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte başta hububat ürünleri olmak üzere özellikle fıstıkta ilaçlamaya dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek. ‘ Bölgemizin vazgeçilmez ürünü olan Antep fıstığında  havaların anı ısınması ile birlikte tuzak dal kullanarak karagöz kurdu ile etkin bir şekilde mücadele edebilirsiniz veya karagöz kurdu ilaçlamaları yapılarak karagöz kurdu ile mücadele edebilirsiniz ancak bazı kıraç alanlarımızda çiçek tamamen açılmış olup ilaçlama zamanının geçtiği gözlemlenmiştir Antep fıstığında çiçeklerinin henüz tam olarak açılmamış ise halen karagöz kurdu ilaçlamanızı  yapmalısınız aksi takdirde karagöz kurdu ürün verecek olan karagözlerin içine girerek tomurcuk , çiçek ve meyve oluşumunu engelleyerek zarar etmenize neden olmaktadır bademde ise kaliteli ürün elde etmek istiyorsak zamanında meyve iç kurdu ile mücadele etmeniz gerekmektedir ürününüz bol ve bereketli olmasını dilerim’ dedi.

BAŞKA OKANDAN ÜRETİCİLERE İLAÇLAMA UYARISI

Bahar aylarının gelmesi ile birlikte bölgemizin vazgeçilmezi olan Antep fıstığında fıstık üreticilerimizin bahçelerinde daha verimli ürün elde edebilmeleri için gerekli hassasiyeti göstererek ilaçlamalarını zamanında yapmalarını ve ürünlerinde her hangi bir olumsuza karşı yine ziraat odamıza başvuruda bulunarak gerekli desteği alacaklarını belirtiyorum. Bölgemizde yetiştirilen Antep fıstığı gerek bölgemize gerekse ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Antep fıstığı gerek ülke içerisinde gerekse dış ülkülere yapılan ihracatlarda büyük söz sahibi konumundadır. Fıstık üreticilerimizin ürünlerinde daha fazla verim alabilmeleri ve ürünlerinde daha kazançlı çıkmaları içinde gerekli ilaçlamalar başta olmak üzere bakımlarını da zamanında yapmalarını diliyorum. Fıstıkta yapılmayacak bakım ve ilaçlamalar hem ağaçlara hemde ürüne zarar verebilir onun için gerekli hassasiyetin gösterilmesini diliyorum’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI