USD
EURO
ALTIN

Vali Erin Şanlıurfa için tek kalem buluşmasının konuğu oldu

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- “Şanlıurfa İçin Tek Kalem Buluşmaları” devam ediyor. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından yapılan ve belli aralıklarla şehrin önde gelen kişileriyle bir araya gelen Şanlıurfalı gazeteciler, burada konuk ettiği kişilerle şehrin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırıyor. “Şanlıurfa İçin Tek Kalem Buluşmalarının” son konuğu ise Şanlıurfa’ya geldiği günden beri samimiyetliği, halkla iç içe oluşu […]

Vali Erin Şanlıurfa için tek kalem buluşmasının konuğu oldu
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- “Şanlıurfa İçin Tek Kalem Buluşmaları” devam ediyor. Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından yapılan ve belli aralıklarla şehrin önde gelen kişileriyle bir araya gelen Şanlıurfalı gazeteciler, burada konuk ettiği kişilerle şehrin sorun ve sıkıntılarını masaya yatırıyor. “Şanlıurfa İçin Tek Kalem Buluşmalarının” son konuğu ise Şanlıurfa’ya geldiği günden beri samimiyetliği, halkla iç içe oluşu ile herkesin takdirini toplayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin oldu.

VALİ ERİN, “DOĞRUDAN TEMİNE GECİT VERMİYECEĞİZ”

Şanlıurfa’nın en aktif, en fazla üyesi ve en çok sarı basın kartı sahibi olan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek binasında düzenlenen buluşmaya Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, Şanlıurfa merkezde görev yapan yerel ve ulusal gazetecilerin yanı sıra 13 ilçe gazete imtiyaz sahipleri katılım sağladı.

Buluşmada gazeteciler öncelikle basın mensuplarının, gazetelerin il merkezinde ve ilçelerde yaşadıkları sorun ve sıkıntıyı Vali Erine ilettiler. Özellikle ilçe gazetelerin doğrudan teminde yaşadığı sıkıntıyı ileten ilçe gazete sahipleri, yaşanan bu sıkıntının giderilmesi konusunda Vali Erin’den destek istediler. Vali Erin ise bu konunun takipçisi olduğunu ve bu konuda usulsüzlük yapan her kim olursa olsun karşında durup buna müsaade etmeyeceğini söyledi. Bu tür konularda gazete imtiyaz sahiplerine de iş düştüğünü belirten Vali Erin, yaşanan bu tür sıkıntılarda direk kendisinin bilgilendirilmesi istedi.  Öte yandan bölgenin ilk yerel gazetesi olan ve 1923 yılında yayın hayatına başlayan Siverek İrfan Gazetesinin sahibi ve 12 yaşından beridir gazetecili sektöründe olan doğa yen gazeteci Mehmet Güyeç’te buluşmaya katılım gösterdi. Bölgenin ilk yerel gazetesi olan İrfan Gazetesinde 12 yaşından beridir çalışan ve imtiyaz sahipliğine kadar gelen gazeteci Mehmet Güleç’e Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği tarafından mesleğe hizmetinden dolayı plaket takdim edildi. Plaketi ise Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin kendisine verdi.

Yaklaşık 7 saat Şanlıurfa’nın sorunları konuşuldu.Gittiği her yerde yaptığı çalışmalarla halk tarafından sevilen Vali Erin, Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana Urfa sanayisini, tanıtımını, gelişimini ve halkla olan sohbetiyle herkesin abisi konumuna geldi. Şanlıurfa İçin Tek Kalem Buluşmalarında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Erin, yaklaşık 7 saat süren buluşmada Şanlıurfa için yaptıkları çalışmaları, sorun ve sıkıntıları gazetecilerle paylaştı. Şanlıurfa’nın eğitim, sağlık gibi sorunlarının çözüme kavuşturulmasını isteyen gazeteciler, medyanın sürekli gündeme getirmesine rağmen hala birçok sorunun şehir genelinde devam ettiğini vurguladılar.

AMACIMIZ ŞANLIURFA’YI İYİ BİR ŞEKİLDE TANITMAK

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, “Şanlıurfa valisi Abdullah Erin bugün Urfa’nın sesi Şanlıurfa gazeteciler derneğini ziyarette bulundu, Şanlıurfa valisi Abdullah Erin Şanlıurfa halkı ile hep birlikte hep Şanlıurfa halkının yanında bugünde dediğim gibi Şanlıurfa’nın sesi Şanlıurfa çalışan gazeteciler derneğinde vali Abdullah Erin’e teşekkür ederim. Biz Şanlıurfa çalışan gazeteciler derneği olarak Şanlıurfa’nın bütün ilçelerinde üyesi olan 14 gazete, merkezde 2 gazete üyesi olan aynı zamanda ulusal basında üyeliği olan bir derneğiz. Şanlıurfa’da 72 tane sarı basın kartı müracaat olan, aynı zamanda Türkiye Konfederasyonun Şanlıurfa temsilciliğidir. Türkiye’de üç bin beş yüz gazetenin sahip olduğu Kom federasyon üyesiyiz. Derneğimiz Şanlıurfa için tek kalem için genelde derneğimizde toplantılar gerçekleştiriyoruz amacımız Şanlıurfa’yı iyi bir şekilde tanıtmak. Özellikle sözü sahibinden almak amacımız bu. Özelikle sahada çalışan arkadaşlarımız bir araya getirmek etkinlikler düzenlemektedir. Şuan Türkiye’de Artvin, Trabzon, Giresun bu bölgenin de kardeş derneği olarak ilan edildi. Derneğimiz gerçekten de Şanlıurfa için çok şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

VALİ ERİN ŞEHRİN PROBLEMLERİNDE MEYDANIN BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRDÜK

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “Evet, ben de bugün Çalışan Gazeteciler Derneğinde olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum başta Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek başkanı ve üyelerine gerçekten alın teriyle büyük emekli sahada, Urfa’mızın kalkınması, gelişmesi, vefanın gelişmesi için gece gündüz Şanlıurfa’nın her yerde koşturan basınımız var. Bir yıldır Şanlıurfa’da Valilik görevini yürütüyorum bir yılla aşkın bir süredir bu süreyi birlikte geçirdik bu süre içerisinde de çalışan Gazetecilerimizi ve basın mensupları ne kadar özenle, titizlikle ve dikkatle objektif habercilik yapmaya çalıştıklarını bir bir çaba ve gayret harcadıklarını görüyoruz. Kamu menfaatine, Urfa’mızın menfaatine olacak konularda nasıl bir araya gelebildiklerini ve titizlikle ve hassasiyetlere şahit oldum. Birçok problem yaşadık Şehir olarak problemlerin hepsini başında sizlerin ve diğer basın yayın camiasındaki arkadaşlarımızın gerçekten büyük emeğini gördük, desteğini gördük bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİ İLE BİR ARAYA GELİYORUZ

Tahir başkanla beraber herhalde beş altı aydır ha bugün ha yarın derken bugüne nasip oldu tabi bizlerde kamu idarisini daha hızlı kaliteli işlemesine yönelik toplumun bütün kesimleri ile birlikte zaman zaman Bizler de toplantılar yapıyoruz ziyaretler gerçekleştiriyoruz.” Diyen Vali Erin, “Biraz bu alanı ihmal ettiğimizin farkındayız parça parça gün içerisinde Beraber olduğumuz arkadaşlar var ama birlikte bir değerlendirme yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu bizlerde uzun süreden beli hissediyorduk bununda yapılması gerektiğinin de farkındayız. Aynı şehirdeyiz ve aynı ülkede hepimiz şehrimizin ve ülkemizin daha iyi olması her açıdan daha geniş daha kalkınmış bir noktaya taşınması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. İstişareye dayalı olması yapıcı olmak koşuluyla bütün tenkitleri eleştirileri kabul edebilen veya yanlış olduğunda da bunu düzeltebilen bir anlayışı temsil ediyoruz bizler de, sizden sizlerden dinleyeceğimiz öğreneceğim şeyler var ya onların da gereğini de ne gerekiyorsa yapacağımızdan bir şüpheniz olmasın.” Diye konuştu.

ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYARAK OBJEKTİF HABERCİLİK YAPMAK GEREK

Vali Erin son olarak yaptığı açıklamada şunlara yer verdi; “Birkaç gün önce gazeteciler gününü kutladık biliyorsunuz onu da ben tekrar tebrik ediyorum hepinizin gazeteciler gününü kutluyorum, kazasız, belasız, Elimizi vicdanımıza, koyarak objektif habercilik yaparak toplumun birliğini beraberliğini pekiştirecek yazılar yazarak çalışmalar yapmak için şehrimize daha çok katkı sunmamanın arayış içerisinde olalım benim dileğim budur. Bugün ağırladığınız için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

FACEBOOK YORUMLARI