USD
EURO
ALTIN

Uzaktan eğitime bugün başlanıyor

Mustafa AÇIKGÖZ Korona Virüs salgın hastalıktan dolayı Türkiye genelinde eğitime verilen ara ile birlikte bir haftalık dinlenme sonrasında bugüne uzaktan eğitime başlanılıyor. Milli Eğitim  Bakanlığı ile TRT arasında yapılan protokol sonrasında EBO TV ile milyonlarca öğrenciye uzaktan eğitim verilecek. Uzaktan eğitimdeki amaç öğrenciler kendi ev ortamlarında eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlamak ve eğitimlerine ara […]

Uzaktan eğitime bugün başlanıyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

Korona Virüs salgın hastalıktan dolayı Türkiye genelinde eğitime verilen ara ile birlikte bir haftalık dinlenme sonrasında bugüne uzaktan eğitime başlanılıyor. Milli Eğitim  Bakanlığı ile TRT arasında yapılan protokol sonrasında EBO TV ile milyonlarca öğrenciye uzaktan eğitim verilecek. Uzaktan eğitimdeki amaç öğrenciler kendi ev ortamlarında eğitimlerini en iyi şekilde almalarını sağlamak ve eğitimlerine ara verilmeden ders işlemeleri sağlanmış olunacak.

Uzaktan eğitimin EBA (Eğitim Bilişim Ağı) ve TV yayını üzerinden sağlanması hususunda teknik çalışmalar tamamlandı. Uzaktan eğitim EBA üzerinden sağlanmasının yanı sıra interneti olmayan öğrencilerimiz için televizyondan dersler yapılacak. Tüm sınıf seviyeleri için (1  12. Sınıf) TRT ile yapılan iş birliği kapsamında 3 HD ve 3 SD kanal olmak üzere 6 kanaldan televizyon yayınları yapılacaktır. Bu kanallardan ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerine uygun temel derslerin konu anlatım videoları ve ayrıca etkinlik kuşakları yayınlanacak. Yayımlanacak olan konu anlatım videoları öğretim programlarına uygun olacak şekilde ilgili genel müdürlüklerimiz tarafından hazırlandı.

EBA’da neler var?

EBA, okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm sınıf seviyelerinde öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kullanımına sunulan bin 600’den fazla ders ve 37 binin üzerinde zengin ve etkileşimli içeriğin olduğu dijital bir eğitim platformu. Okullarımızda okutulan derslerin her biri için EBA’da ayrı bir alan bulunuyor. Burada ders seviyesinde; ders kitapları, etkileşimli kitaplar, uygulamalar ve testler sunulmakta, ayrıca bunların yanı sıra konu ve kazanımlara eşleştirilmiş videolu veya etkileşimli anlatımlar, alıştırmalar, özetler, infografikler, proje dokümanları, öğretmenlere özel içerikler gibi çok sayıda ve farklı türde içerik de yer alıyor. EBA’da ayrıca 5 binden fazla kitap 240 binden fazla soru, öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunuldu.

 

FACEBOOK YORUMLARI