USD
EURO
ALTIN

Üretim bizde satış Antep’te

ÖZEL HABER BOZOVA- Neden Antep fıstığı olarak adlandırıyor. Nedeni şu Şanlıurfa İl genelinde yetiştirilen fıstık pazarlama ve satışı daha kolay olduğu için Gaziantep, ve Nizip ilçesine götürülmektedir. Yıllardır. Antep fıstığı olarak adlandırılan fıstık üretimi ve yetiştirmesi Gaziantep iline nazaran 2 kat olmasına rağmen maalesef Antep fıstığı olarak adlandırılıyor. Dünya piyasasına Gaziantep üzerinde yapılıyor. Dünya fıstık […]

Üretim bizde satış Antep’te
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

ÖZEL HABER

BOZOVA- Neden Antep fıstığı olarak adlandırıyor. Nedeni şu Şanlıurfa İl genelinde yetiştirilen fıstık pazarlama ve satışı daha kolay olduğu için Gaziantep, ve Nizip ilçesine götürülmektedir. Yıllardır. Antep fıstığı olarak adlandırılan fıstık üretimi ve yetiştirmesi Gaziantep iline nazaran 2 kat olmasına rağmen maalesef Antep fıstığı olarak adlandırılıyor. Dünya piyasasına Gaziantep üzerinde yapılıyor. Dünya fıstık piyasasına Antep fıstığı olarak pazarlanmaktadır.

NEDEN KOOPERATİFLEŞMEYE GİDİLMİYOR

15-20 Yıl sonra verim veren ve verdiği verimi de 2 yılda bir karşılayan fıstık üreticileri neden kooperatifleşmeye gitmiyor. Şanlıurfa’nın değerleri arasında yer alan fıstık neden Urfa fıstığı olarak lanse edilmiyor da Antep fıstığı olarak lanse ediliyor. Vatandaş fıstık ihtiyacını karşılama adına artık pazarlamayı internet ve sosyal medya üzerinde yapıyor. Dünya üzerinde üretilen fıstık maalesef ihtiyaca karşılık vermiyor. Dünya ülkeleri fıstık alımlarını belirli miktarlarda yapıyorlar. Fıstık üretim fabrikaları olması gerekiyor. Bunun içinde kooperatifleşme gerekiyor. Üretimden paketlemeye ve pazarlamaya kadar bir yol çizilmeli fıstık için bir an önce kooperatifleşmeye gidilmeli, kooperatifleşme içinde başta çiftçi ve üreticiler olmak üzere STK’lar ve siyasiler devreye girmelidir.

FISTIK PAZARLAMASI İYİ YAPILMALI

Şanlıurfa il genelinde yetişen fıstıkların Urfa fıstığı olarak piyasaya sürülmesi içinde başta çiftçi ve üreticiler olmak üzere siyasiler STK’lardan oluşacak bir heyet fıstığı iyi pazarlama adına gerekirse TBMM’ye giderek Urfa’da üretilen fıstığın daha rahat piyasaya sürülmesi ve pazarlanması için girişimlerde bulunulması gerekiyor.

ÜRETİM URFADAN SATIŞ ANTEP’TEN

Şanlıurfa genelinde yetiştirilen ve üretilen fıstıklar Antep fıstığı olarak piyasaya sürülmektedir. Nedeni ise Urfa ilinde yetiştirilen fıstığı pazarlanması yapılmıyor. Pazarlamayı ve paketlemeyi Gaziantep daha iyi yaptığı için piyasaya Antep fıstığı olarak sürülüyor.

FINDIK’A DESTEK VAR FISTIĞA YOK

Karadeniz’de yetiştirilen fındığa verilen destek neden fıstığa verilmiyor. Fındık üretimi kadar fıstık üretimi de büyük önem arz ediyor. Ancak fındıka destek veriliyor. Fıstığa verilmiyor. Bunda da fıstık üreticisi ve çiftçisi istemesini bilmemekten kaynaklanıyor. Bir söz vardır ağlamayana mama yok. Fıstık üreticisi de ya ağlamasını bilmiyor. Ya da istemesini fındığa verilen destek fıstığa verilmelidir. Fıstıkta markalaşmaya gidilmeli markalaşma olmazsa pazarlama da olmaz fıstık ne kadar kaliteli olursa da olsun marka olmazsa hiçbir değeri olmaz onun için markalaşma şart markalaşma olursa destekleme de olur.

FACEBOOK YORUMLARI