USD
EURO
ALTIN

Timsah yüzlü balık yakalandı

Bozova’da bir balıkçıda satışa sunulan balığın cinsinin Timsah Zargana’sı olduğu öğrenildi. Görenleri ilk olarak yanına yaklaşmaya korktuğu balığın, tatlı suda yaşadığı öğrenilirken, daha öncede birkaç kez Şanlıurfa’da yakalandığı ifade edildi. Timsah Zargana Bir tatlı su balığı olan Timsah Zargana (Atractosteus spatula) Güney Amerika, Kuzey ve Doğu Meksika’da bulunan en büyük tatlı su balığıdır (bazen kısa süreliğine deniz ile ilişiği […]

Timsah yüzlü balık yakalandı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Bozova’da bir balıkçıda satışa sunulan balığın cinsinin Timsah Zargana’sı olduğu öğrenildi. Görenleri ilk olarak yanına yaklaşmaya korktuğu balığın, tatlı suda yaşadığı öğrenilirken, daha öncede birkaç kez Şanlıurfa’da yakalandığı ifade edildi.

Timsah Zargana

Bir tatlı su balığı olan Timsah Zargana (Atractosteus spatula) Güney Amerika, Kuzey ve Doğu Meksika’da bulunan en büyük tatlı su balığıdır (bazen kısa süreliğine deniz ile ilişiği olduğu düşünülmektedir). Boyları 4 m.ye kadar erişebilmektedir. Timsahgillere benzeyen uzun çene yapısı, bu çene yapısını alt ve üstte tamamlayan keskin dişleri nedeniyle bu ismi almışlardır. Çok saldırgan canlılardır, insanlara karşı bir çok saldırıları olmuştur. Ancak bugüne kadar Timsah Zargana tarafından öldürülen bir kişi olmamıştır. Dünya’nın en eski balıklarındandır, geçmişi Cretaceous dönemine dayanmaktadır.

FACEBOOK YORUMLARI