USD
EURO
ALTIN

Tarım İlçeden sıkı denetim

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü Gıda birimi ekiplerince ilçe genelinde başta fırınlar olmak üzere halk sağlığını yakından ilgilendiren tüm satış ve üretim yerlerine denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyorlar. Ekmek fırınlarında yapılan denetimlerde özellikle hijyen,gramaj,genel temizlik,ruhsat sağlık muayene cüzdanları gibi konularda denetimler yapıldı. Denetimlerin Bozova merkezin yanı sıra kırsal mahallelerdeki fırın ve […]

Tarım İlçeden sıkı denetim
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü Gıda birimi ekiplerince ilçe genelinde başta fırınlar olmak üzere halk sağlığını yakından ilgilendiren tüm satış ve üretim yerlerine denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyorlar. Ekmek fırınlarında yapılan denetimlerde özellikle hijyen,gramaj,genel temizlik,ruhsat sağlık muayene cüzdanları gibi konularda denetimler yapıldı. Denetimlerin Bozova merkezin yanı sıra kırsal mahallelerdeki fırın ve diğer işletmelere de yapılacağı öğrenildi. Öte yandan 1 nisan 30 haziran tarihleri arasında her türlü avcılık yasak olduğundan av yasağı nedeniyle de Tarım İlçe ekipleri çalışmalarına başladıkları öğrenildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan açıklamada, İlçede olta ile avcılık yapan amatör avcılarımızın Dikkatine. sosyal medyada bazı kişilerce avcılığın yasal olduğu ve 3 kancalı oltalara ceza verilemediği yalanı ile ilgili bu durumu sizlere açıklama gereği hissettik. İlçemizde 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında her türlü avcılık yasaktır. İlçe tarım müdürlüğü olarak kısıtlı imkan ve personeller ile bu denetimleri elimizden geldiğince yapmanın gayreti içerisindeyiz personellerimiz sahada cezai işlemlere devam edecektir. bu konuda yasağın hangi kanuni dayanağı olduğuna dair bilgi almak isteyenler aşağıdaki linkte bulunan sirkülerin 12.Maddesinin 7.bendinde ve çizelge 6 daki tabloyu inceleyebilirler. bu ihlalin cezası kanunda 388 TL olarak belirtilmiştir. ayrıca tüm av araç gereçlerine el konulacaktır.

HASAR TESPİT YERİNDE YAPILDI

Geçtiğimiz hafta içerisinde Bozova ilçe genelinde yaşanan sağanak yağış nedeniyle özellikle kırsal mahallelerdeki fıstık ağaçları başta olmak üzere ekili alanlarda yaşanan hasar için Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe müdürlüğü hasar tespiti içinde yerinde incelemelerde bulundu. Özellikle Zivanlı,Gerdek,Tunalı,Sızan,Akmağara mahallelerinde hasar tespitinde bulunduğu öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI