USD
EURO
ALTIN

SURİYELİ YETİMLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Bugün Kurban Bayramı bütün İslam âleminin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını kardeş kanının yerine kurban kanının akmasını dilerim. Bir alim Islam Dünyasında ki akan insan kanının,  kurban kanının azalmasından dolayı olduğunu söylemişti. Biz basit insanların ellerinden pek birşey gelmez bu kanı durdurmaya ama Suriyeli yetim kardeşlerimize sahip çıkalım. Onlar vatanlarından uzak yanı başımızda belki yan […]

SURİYELİ YETİMLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

13741462_1116664768441295_55973193_n
Bugün Kurban Bayramı bütün İslam âleminin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını kardeş kanının yerine kurban kanının akmasını dilerim.

Bir alim Islam Dünyasında ki akan insan kanının,  kurban kanının azalmasından dolayı olduğunu söylemişti.

Biz basit insanların ellerinden pek birşey gelmez bu kanı durdurmaya ama Suriyeli yetim kardeşlerimize sahip çıkalım. Onlar vatanlarından uzak yanı başımızda belki yan evde belki alt veya üst katta ki komşularımız.

Irkçı düşünceleri bu bayramda unutalım ve bu bir başlangıç olsun Kurbanı kesip dolaba saklamak değildir kurban bayramı!

Suriyeli bir çok kardeşimiz Suan evlerinde aç yiyecek ekmeği bile yoktur. Çalışanların az bir parası varsa bile kurban alacak kadar parası yoktur. Belki kendileri gururuna yediremeyip kasaptan tavuk eti alıp geldiler….

Komşumuz açken biz tok yatmayalım sevgili Bozovalı kardeşlerim

Suriyelilere evlerini kiraya vermeyen insanlar neden ırkçılık yapıyorsunuz! neden insanları sadece Müslüman’dır diye sevemiyorsunuz.
Geçen iş yerinde otururken Bozovalı küçük bir çocuk malzeme almaya geldi malzemesini aldı  o esnada bir tane Suriyeli çocuk içeri girdi, çocuk zihniyeti işte bana dediki  Müslüm abı bu Suriyelilerin hepsini öldürmek gerekiyor, pis Suriyeliler Bozova’yı maf ettiler gibi sözler ediyordu ,şok oldum 12 yaşındaki bir çoçuğun lafları degıldı bunlar,aileden duydugunu soyluyor olmalıydı,
Ne olur kardeşlerim biraz düşünelim bizde bu durumda olabilirdik empati kuralım bir an kendimizi onların yerine koyalım çok zor bir durum,
kurban olduğum  Allah’ım vatanımıza zeval vermesin…
*Suriyeli kardeşlerimize karşı saygılı olalım
*Suriyeli kardeşlerimize evimizi kıraya verelim
*Suriyeli kardeşlerimizin evine bir  kap yemek götürelim
*Gençlerine iş verelim
*Evlerine battaniye,yatak giysi götürelim
*Çocuklarına harçlık verelim
Belki  içinizden neden bunların hepsini yapalım diyeceksiniz nedenini söyleyeyim isterseniz MÜSLÜMAN olduğunuz için yapabilirsiniz .
Biz Müslümanlar zalim olamayız her zaman düşenin yanında olmalıyız …
ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN MAHSUM SURİYELI VE MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİN…

FACEBOOK YORUMLARI