USD
EURO
ALTIN

Piknik alanlarına sahip çıkalım

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal alanlarda bulunan piknik alanları çöplükten geçilmiyor. Piknik alanlarına giden piknikçiler çöplerini çöp alanlarına dökmek yerine kendi yerlerinde bırakarak hem piknik alanlarına zarar vermekteler hem de çevreye piknik alanlarına giden piknikçiler özellikle piknik yaptıkları alanlarda ayrıldıklarında çöplerini ya çöp alanlarına ya da çöp alanları yoksa çöplerini […]

Piknik alanlarına sahip çıkalım
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Bozova kent merkezi başta olmak üzere kırsal alanlarda bulunan piknik alanları çöplükten geçilmiyor. Piknik alanlarına giden piknikçiler çöplerini çöp alanlarına dökmek yerine kendi yerlerinde bırakarak hem piknik alanlarına zarar vermekteler hem de çevreye piknik alanlarına giden piknikçiler özellikle piknik yaptıkları alanlarda ayrıldıklarında çöplerini ya çöp alanlarına ya da çöp alanları yoksa çöplerini kendileri ile birlikte götürüp çöp konteynırların bulunduğu alana atmaları gerekiyor.

KİM SAHİP ÇIKACAK

Şanlıurfa kent merkezine yakın olması hesabı ile bir çok piknikçi özellikle yaz aylarının başlaması ile birlikte piknik için Bozova ilçesini tercih ediyorlar. Bozova Çatak tesisleri başta olmak üzere inbaşı,kaptaş,şelale,küçükgöl gibi alanlarda piknik yapan piknikçiler çöp konteynırların olmadığı yerlerde çöplerini kendi yerlerinde bıraktıkları görüldü.

ÇATAK EN GÖZDE PİKNİK ALANI

Çatak tesisleri özellikle yaz aylarının başlaması ile birlikte günü birlik olarak piknik yapan vatandaşlarla dolup taşıyor. İşletmesi Şanlıurfa büyükşehir Belediyesine ait olan Çatak tesislerinde piknik yapmak için gelen piknikçiler tesislerde kendi alanlarında bıraktıkları çöplerden dolayı büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Çatak tesislerinin yanı sıra Bozova’nın gözdesi olan İnbaşı başta olmak üzere özel mülkiyet olan Kaptaş,ve küçükgöl Bozova Belediyesine ait olman Yaslıca Hayal Park alanlarında da piknik yapılıyor. Yapılan piknikten sonrasında piknikçiler özellikle çöplerini kendi yerlerinde bırakıyor. Sadece çöp toplama alanı Bozova Belediyesine ait olan Yaslıca Hayal Park dışında kalan İnbaşı, Şelale,küçükgöl gibi yerlerde ise özel mülkiyet olduğu için belediye çöp toplayamıyor.

FACEBOOK YORUMLARI