USD
EURO
ALTIN

Özyürük mahallesinde neler oluyor

Abdullah POLAT POLAT SORU:Koopertaifin kurulmasında etkiniz ne kadar olmuştur. YILDIRIM CEVAP: Kırakhan ilçesine yerleşmem ile birlikte ilk olarak buradaki verimli toprakların su ile buluşması için başkanı olduğum bir kooperatif kurarak işe başladık. Yönetimim ile birlikte öncelikle bu arazilerin sulanması için çalışmalarda bulunduk. İyi bir proje oluşturarak DSİ’ye müracaatta bulunduk. 1990 yılında göç ettiğim Kırıkhan Özyörük […]

Özyürük mahallesinde neler oluyor
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

POLAT SORU:Koopertaifin kurulmasında etkiniz ne kadar olmuştur.

YILDIRIM CEVAP: Kırakhan ilçesine yerleşmem ile birlikte ilk olarak buradaki verimli toprakların su ile buluşması için başkanı olduğum bir kooperatif kurarak işe başladık. Yönetimim ile birlikte öncelikle bu arazilerin sulanması için çalışmalarda bulunduk. İyi bir proje oluşturarak DSİ’ye müracaatta bulunduk. 1990 yılında göç ettiğim Kırıkhan Özyörük köyünde çok güzel çalışmalarda bulunduk. Amacımız buradaki halkın ekonomik olarak kalkınması için de özverili bir çalışmada bulunduk.

POLAT SORU:Köye ne gibi katkılarınız oldu

YILDIRIM CEVAP:Köy 88 haneden oluşmaktaydı. O zamanlarda köyün verimli arazilerini su ile buluşturmak ve köyün kalkınması için de katkıda bulunduk. Köye başta okul olmak üzere, camii, ve diğer gerekli kurumları oluşturduk. Bir yıl önce aldığım aldığım bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi tarafından mevcut camiyi iyi niyetle yıkarak daha büyük daha modern yaptırmayı hedeflemiştir. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş bir an önce özyörük mahallesindeki camiyi bir an önce tamamlayıp camiyi cemaat ve halka açması gerekmektedir. Köy halkından aldığım bilgiye göre camii çalışmasında hızlandırılmış bir çalışma bulunmamaktadır. Bende buradan 1990 yıllarında bıraktığım güzelim köy özyörük köyündeki çalışmaların hızlandırılması içinde mahalle muhtarı Abdurrahman Eren ve köy heyetinde çalışmalarda bulunmasıdır. Buradaki amacım geride bıraktığım özyörük mahallesindeki çalışmaların verimli ve hızlı bir şekilde devam etmesidir. Şunu da unutmadan geçemeyeceğim, Kırıkhan ilçesi Özyörük köyünde kooperatif başkanlığı yerine bir mebus gibi bir üst düzey yetkili gibi çalışmalarda bulundum. Oradaki halkla sürekli olarak görüşmelerde bulunmaktayım. 2510 sayılı iskan yasasına göre hayvancılıkla uğraşan 8 ile 10 bin arazide hayvancılığın yapılması içinde girişimlerde bulundum.

FACEBOOK YORUMLARI