USD
EURO
ALTIN

İlk kez Avrupa’yı gördüler

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta Yaşlı Bakım ve İletişim bölümleri öğrencileri, geçtiğimiz yıl Erasmus Projesi kapsamında 15 günlük gerçek bir staj hazırlığı programı kapsamında eğitim aldılar. 15 günlük eğitim programının yanı sıra Avrupa’nın en önde gelen ülkesi Almanya ve Çek Cumhuriyetinin de tarihi yerlerini gezme fırsatını buldular. Konu ile ilgili […]

İlk kez Avrupa’yı gördüler
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta Yaşlı Bakım ve İletişim bölümleri öğrencileri, geçtiğimiz yıl Erasmus Projesi kapsamında 15 günlük gerçek bir staj hazırlığı programı kapsamında eğitim aldılar. 15 günlük eğitim programının yanı sıra Avrupa’nın en önde gelen ülkesi Almanya ve Çek Cumhuriyetinin de tarihi yerlerini gezme fırsatını buldular. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Okul Müdürü İbrahim Halil Baltacı, ‘ Erasmus projesi kapsamında 15 öğrencimizi hem Avrupa’yı yakından tanımalarını sağlamak hemde okulumuzda eğitim gören öğrencilerimizin daha verimli eğitim alabilmeleri içinde proje kapsamında destekte bulunduk. Belki de hayatlarında ilk kez Avrupa’yı gören öğrencilerimiz hem eğitim hem de gezme şansı yakalamış oldular. Erasmus projesi kapsamında ilk kez Avrupa’yı gören öğrenciler ise, ‘ başta okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz olmak üzere bu fırsatı bize tanıyan herkese teşekkür ediyoruz. Okulda gördüğümüz eğitimi pratikte de uygulamak adına gerçekleştirilen destekten dolayı da çok büyük memnuniyet duyduk’ dediler.

ERASMUS NEDİR

Erasmus programı, Avrupa’daki yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yüksek öğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri, kısa süreli öğrenci ve akademik personel değişimi yapabilmeleri için hibe niteliğinde karşılıksız mali destek sağlamaktadır. İsmini, değişik Avrupa ülkelerinde hem öğrenci, hem de akademisyen olarak bulunmuş olmasından dolayı Rönesans Hümanizminin önemli temsilcilerinden biri olan Hollandalı bilim adamı Erasmus’tan (1469–1536) almıştır.

FACEBOOK YORUMLARI