USD
EURO
ALTIN

Husumet barışla sonuçlandı

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Uyuşturucu belası her geçen gün canlar almaya devam ederken, 3 yıl önce Bozova ilçe merkezinde iki arkadaş arasında çıkan tartışma sonrasında bir kişinin yaşamını yetirmesi bir kişininde cezaevine girmesi ile birlikte her iki ailede de büyük acılar yaşandı. Bu acıların bir daha yaşanmaması için her iki acılı aileyi bir araya getirmek ve […]

Husumet barışla sonuçlandı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Uyuşturucu belası her geçen gün canlar almaya devam ederken, 3 yıl önce Bozova ilçe merkezinde iki arkadaş arasında çıkan tartışma sonrasında bir kişinin yaşamını yetirmesi bir kişininde cezaevine girmesi ile birlikte her iki ailede de büyük acılar yaşandı. Bu acıların bir daha yaşanmaması için her iki acılı aileyi bir araya getirmek ve husumeti sona erdirmek adına girişimde bulunan Bozova Esnaf ve Şoförler Oda Başkanı İşadamı Nihat Satıcı, her iki aileyi de barıştırdı. Pandemi süreci olması hesabıyla düzenlenen barış yemeğine sayılı kişiler çağrıldı. Arıkök Mahallesinde bulunan bağ evinde düzenlenen barış yemeğine her iki aile büyüklerinin yanı sıra kanat önderleri katıldı. Barış yemeği öncesinde her iki aileyi bir araya getirerek barışın sağlanması adına dualar edildi. Barış sonrasında her iki acılı aile büyükleri, yaşadığımız bu acıyı başkaları çekmesin bu acı hepimizin acısıdır. Her iki aile olarak bugüne kadar ekmeğimizi suyumuzu paylaştık. İstenmeyen bir hadise yaşandı. Gönül isterdi ki bu olayın hiç yaşanmamasıydı. Her iki aile olarak bir birimizi çok iyi tanıyan aileleriz. Her iki ailede çocuklarını kaybetti. İnşallah bu tür hadiseler bir daha ilçemizde memleketimizde ve ülkemiz ve dünya da yaşanmaz. Uyuşturucu belası başa beladır. Onun için özellikle devletimiz başta olmak üzere biz ailelerde bu uyuşturucu ile mücadele el ele vererek mücadele vermeliyiz. Bu çocuklar bizim uyuşturucudan yaşamlarını yetiren çocuklar hepimizin bugün bizim ciğerlerimiz yandı. Başka ciğerlerin yanmaması için hepimiz üzerine düşeni yapmalıdır. Bugün burada bu barışı sağlayan başta işadamı Nihat Satıcı ağabeyimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dediler.

KAN KANLA TEMİZLENMEZ

Bozova’nın saygın kanaat önderlerinden olan Mehmet Gül, barış yemeğinde yaptığı açıklamada, ‘ bugün burada olmamızın tek bir sebebi vardır o da kanı kanla temizlemek değil kanı suyla temizlemektir. Her iki aile büyük bir acı yaşadı. Allah bu tür acıları bir daha hiç kimseye yaşatmasın, uyuşturucu belası adeta veba gibidir. Bundan kurtulmanın tek kaynağı ailelerin çocuklarına sahip çıkmalarıdır. İnşallah birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece bu sorunun ve sorunların üstesinde geliriz. Bugün barışa katkı sunan başta Nihat Satıcı, Mehmet Aydoğdu ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum’ dedi.

BABA KALAY CİĞERLERİMİZ YANDI

Hüsümetli iki ailenin barış yemeğinde bir açıklamada bulunan Hamit Kalay, ‘uyuşturucu belasına devletimizin el atmasını bekliyorum. Bugün bizim ciğerlerimiz yandı. Bu iki aile her zaman ekmeğini suyunu aşını paylaşmıştır. Bu uyuşturucu belasından dolayı iki aile yıkıldı. Sadece anne baba yıkılmıyor. Tüm aile yıkılıyor. Ben iki ciğerime yanıyorum. Başka ciğerlerin yanmaması için ailelerin çocuklarına sahip çıkmasın istiyorum. Lütfen uyuşturucu belasına çocuklarını korusunlar. Devletimizin uyuşturucu belasına bir an önce el atmasını istiyorum. Bu .barışın sağlanmasında emeği geçen 7’den 77 herkese teşekkür ediyorum. Baba Abdulkadir Gül ise, ‘ gönül isterdi ki bugün burada her iki aile başka bir hadise ile bir araya gelmesi idi yaşanan bu olaydan her iki ailenin ciğeri yandı. İnşallah bizim ciğerimiz yandı. Başka ailelerin ciğerleri yanmasın’ dedi.

BAŞHEKİM  AKSOY UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE EDİLMELİ

Başhekim Fatih Aksoy, ‘bir sağlıkçı olarak bende uyuşturucu ile mücadele  de herkes üzerine düşeni yerine getirmesidir. Bugün burada hüsumetli olan her iki ailenin bir araya gelmesinden dolayı emeği geçen ağabeylerime teşekkür ediyorum. Her iki aile bir araya gelerek bu husumeti sonlandırmasından dolayı başta Abdulkadir Gül abime ve Hamit Kalay abime teşekkür ediyorum inşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz hep bir olalım birlik olalım uyuşturucu ile mücadele de el ele verelim. Her iki aileye de teşekkür ediyorum’ dedi.

BARIŞA KATKI SUNAN SATICI İNŞALLAH BU OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMAZ

3 yıl önce istenmeyerek yaşanan tartışma sonrasında yaşamını yetiren kardeşimize başta Allah’tan rahmet diliyorum. Açıklamasında bulunan İşadamı Nihat Satıcı, ‘ bugün burada barış için bir araya gelen her iki aileye şahsım adına teşekkür ediyorum. Her iki aile barış için bir araya geldi. Bizde vesile olduk. İnşallah bu tür hadiseler ilçemizde memleketimizde ülkemizde yaşanmaz. Bugün burada düzenlemiş olduğumuz barış yemeğinde pandemiden dolayı fazla kalabalık olmasın diye sadece sayılı kişileri çağırdık. Gönül isterdi ki bu barış yemeğinde gerek üst bürokrat gerek yerel yönetim bürokratları da aramızda olması idi ancak pandemiden dolayı bu sayıyı sınırlı tuttuk. Bugün barışa katılım sağlayan herkese bende teşekkür ediyorum. Her iki aile büyüklerine de şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bir daha bu tür hadiseler yaşanmaz’ dedi.

 

 

FACEBOOK YORUMLARI