USD
EURO
ALTIN

Gözler yeni askerlik sisteminde

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Yeni askerlik sisteminin TBMM’de görüşüleceği gün belli oldu. TBMM, yeni askerlik sistemini 11 Haziran Salı günü görüşecek. Resmi tatilin ardından TBMM 10 Haziran Pazartesi günü açılacak. Salı günü ise TBMM’de partilerin grup toplantıları olacak ve vekillerin büyük bölümü burada olacak. YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YASALAŞACAK? Yeni askerlik sistemi TBMM’de önümüzdeki Salı […]

Gözler yeni askerlik sisteminde
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Yeni askerlik sisteminin TBMM’de görüşüleceği gün belli oldu. TBMM, yeni askerlik sistemini 11 Haziran Salı günü görüşecek. Resmi tatilin ardından TBMM 10 Haziran Pazartesi günü açılacak. Salı günü ise TBMM’de partilerin grup toplantıları olacak ve vekillerin büyük bölümü burada olacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Yeni askerlik sistemi TBMM’de önümüzdeki Salı günü görüşülecek. Görüşmeler sonrası uzlaşma sağlanarak Genel Kurul aşamasına geçilecek. TBMM Genel Kurulu’nda oylanacak olan yeni askerlik sistemi kabul edilmesi halinde Başkan Erdoğan’a gönderilecek. Başkan Erdoğan imzalar imzalamaz karar Resmi Gazete’de yayınlanacak. Kararın ardından yeni sisteme geçilecek. Önümüzdeki hafta yeni askerlik sisteminin yasalaşması bekleniyor.

ASKERLERİN TERHİS OLMASI İÇİN FORMÜL BULUNDU

Yeni sistemde en büyük belirsizlik karar çıktıktan sonra mevcut askerlerin terhisinin nasıl gerçekleşeceğine ilişkindi. Olası terhis krizi ise kanuna eklenecek bir madde ile giderilecek.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni askerlik sisteminin ayrıntılarını ilk kez A Haber duyurmuştu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün yaptığı açıklamalarla bilinmeyen ayrıntıları da anlattı. Yeni askerlik sisteminde birçok ilk yaşanacak. İşte yeni askerlik sisteminin ayrıntıları…

HERKES 1 AY ZORUNLU TEMEL EĞİTİM

Yeni askerlik sisteminde askerlik çağına gelen her birey zorunlu olarak 1 ay kışlanın kapısından girecek. 1 ay sonra bedelli askerlik tercihinde bulunabilecek olan askerler belirlenen ücreti ödemek kaydı ile tezkere alabilecek. Bedelli askerlik yapmak istemeyenler ise askerliğe devam edecek.

ASKERLİK SÜRESİ DÜŞÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri çatısı altında yapılan vatani görev 12 ay sürüyordu. Burada lisans mezunları için kısa dönem ayrıcalığı sunuluyordu. Kısa dönem yapmak isteyen lisans mezunları 6 aylık askerlik görevinden sonra kışladan ayrılıyordu. Yeni askerlik sisteminde ise eşitlik getirildi. İlkokul, ortaokul, lise, meslek yüksek okulu ve üniversite mezunu ayırt edilmeksizin herkes 6 ay askerlik yapacak.

MAAŞLI ASKERLİK SİSTEMİ GETİRİLDİ

Askerliğin 6 aya düşürülmesi ile birlikte bir yenilik daha getirildi. Askerlik sonrası iş problemi olanlar 12 ay askerlik yapmak isterlerse bunu maaş karşılığında yapacaklar. Bakan Hulusi Akar, 6 ay maaşlı askerlik yapacaklara ödenecek ücretin 2 bin TL olduğunu açıkladı.

 

FACEBOOK YORUMLARI