USD
EURO
ALTIN

Gaziler unutulmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verilmesi ile birlikte her yıl 19 Eylül’de gaziler günü olarak kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında gaziler onuruna etkinlikler düzenleniyor. Bozova ilçesinde de gaziler günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler hükümet konağı bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile start […]

Gaziler unutulmadı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e gazi unvanının verilmesi ile birlikte her yıl 19 Eylül’de gaziler günü olarak kutlanıyor. Her yıl olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında gaziler onuruna etkinlikler düzenleniyor.
  • Bozova ilçesinde de gaziler günü nedeniyle etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler hükümet konağı bahçesinde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin sunumu ile start alırken, gün boyunca devam etti.

 

Fuat ARSLAN

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Eylül’de  gaziler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar hükümet konağı bahçesindeki, Atatürk anıtına Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulması ile start aldı. Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Yeşilyurt, Belediye Başkanı Suphi Aksoy, Gaziler, kamu kurum ve kuruluş amirleri, siyasi parti başkanları, STK temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı. Atatürk anıtında düzenlenen çelenk sunma töreninde ayrıca günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. daha sonra ise Gaziler onuruna düzenlenen yemek ile devam edildi. Gaziler günü ile ilgili olarak bir mesaj yayımlayan Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy  ”Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak,  Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız. Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. 19 Eylül Gaziler Günü olarak kabul ve ilan edilmiş, olup her yıl bugün  Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. Vatanı için ölümü göze alan, şehadet için yola çıkan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun. Vatanı için şehit olan tüm şehit ve gazilerimize de Allahtan rahmet diliyorum’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI