USD
EURO
ALTIN

Fahri trafikçi oldular

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bugünü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.bu yıl ilk kez İçişleri bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan öncelik hayatın öncelik yayanın 2019 […]

Fahri trafikçi oldular
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, bugünü takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmaktadır.bu yıl ilk kez İçişleri bakanlığı tarafından 81 ilde uygulanan öncelik hayatın öncelik yayanın 2019 yılı yaya öncelikli trafik yılı olarak kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ilk haftasında kutlanan trafik haftası 81 il ve ilçelerde olduğu gibi  Bozova ilçesinde de  Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri tarafından kutlandı. Bozova Belediyesi Çok amaçlı toplantı salonun da düzenlenen etkinlik öncesinde toplantı salonu önünde kurulan stanta fahri trafik ekipleri seçildi. İlk kez fahri trafik polisi olan minik adaylara kimlik kartları verildi. Toplantı salonunda düzenlenen etkinlikten sonra özellikle Bozova kent merkezinde bulunan ana okullarında trafik polis ekipleri yaptıkları ziyaretlerde minik öğrencilere hem trafik ile ilgili küçük bilgiler verirken, bunun yanı sıra şoför babalarının araç kullandıklarında yaptıkları yanlışları uyarmaları içinde düdük verildi.

FAHRİ TRAFİKÇİLER GÖREV BAŞINDA

Trafik haftası ile ilgili olarak özellikle ana sınıf öğrencilerine trafik ile ilgili bilgiler verilirken, trafikte hata yapılmaması içinde fahri trafikçiler seçildi. Minik trafikçiler verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için ilk olarak düdüklerini sınıflarında çaldılar. Polis ağabeyleri ve amcalarını dikkatlice dinleyen minik trafikçiler gelecekte ve hayatta trafiğin ne kadar önemli olduğunu daha küçük yaşta aldıkları görüldü.

FACEBOOK YORUMLARI