USD
EURO
ALTIN

Eğitim-Sen Bozova İlçe Temsilcisi Kamber Elmas;‘Pandemide öğretmenler tedirgin ve mutsuz’

Özel HABER BOZOVA-Çinin Wuhan şehrinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığı; ekonomiden, eğitime tüm alanlarda olumsuz etkiyi göstermiştir. Pandemi döneminde ülkemizde uzaktan eğitime geçilmesi ile bu süreçte öğretmenlerin durumu ile ilgili Bozova Eğitim-Sen(Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ) temsilcisi Kamber Elmas gazetemize yaptığı açıklama da öğretmenlerin bu süreçte tedirgin ve mutsuz olduğunu belirtti. […]

Eğitim-Sen Bozova İlçe Temsilcisi Kamber Elmas;‘Pandemide öğretmenler tedirgin ve mutsuz’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Özel HABER

BOZOVA-Çinin Wuhan şehrinde başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 hastalığı; ekonomiden, eğitime tüm alanlarda olumsuz etkiyi göstermiştir. Pandemi döneminde ülkemizde uzaktan eğitime geçilmesi ile bu süreçte öğretmenlerin durumu ile ilgili Bozova Eğitim-Sen(Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ) temsilcisi Kamber Elmas gazetemize yaptığı açıklama da öğretmenlerin bu süreçte tedirgin ve mutsuz olduğunu belirtti. Kamber Elmas “Tüm dünyada ve ülkemizde birçok alanda olumsuz etki bırakan pandemi dönemi maalesef eğitimde de birçok sorunlar ortaya çıkarmıştır. Üyelerimizden ve öğretmen arkadaşlarımızdan gelen birçok sıkıntıya adeta kulak tıkanılmaktadır. Bu süreçte öğretmen arkadaşlarımız mutsuz ve tedirgindir. Özellikle öğretmenlerin okullarda öğrenci yokken okullara haftada bir çağırılması öğretmenleri tedirgin etmektedir. Birçok arkadaşımız kendilerinden ziyade ailelerindeki kronik aile bireylerinden endişe etmektedir. Okullara öğretmenlerin hiçbir şey yokken çağrılması bir akıl tutulması ve çelişkidir. Bir yandan evlerimizden çıkmayalım ve önlem alalım çağrıları yapılırken, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri haftada bir okula çağırması gerçekten mantık dâhilinde açıklanamayacak ve eğitime hiçbir faydası olmayan bir uygulamadır. Bu nedenle birçok meslektaşımız tedirgin olmaktadır.  Bu hareketliliğin acilen son bulması ve eğitime hiçbir faydası olmayan bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Zira tedirgin yaşayan ve sürekli diken üstünde olan insanlardan nasıl eğitim yapması beklenebilir ki.” Dedi.

ÖĞRETMENLER MUTSUZ

Açıklamalarına devam eden Elmas; “ Öğretmenler bu süreçte hiç olmadığı kadar daha da mutsuzlaştı. Özellikle maddi yönden olumsuz etkilenen öğretmen sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. Zaten öğretmen maaşları enflasyon karşısında adeta eridi ve buharlaştı. Bunun yanı sıra MEB’ in ek ders yönergeleri ile ek ders ile geçinen öğretmenlere ikinci bir darbe vuruldu. Eba sistemi üzerinden sınıf birleştirmelerinde tek sınıf baz alınarak ödeme yapılması, öğretmen canlı dersi başlattığı halde öğrencinin derse girmemesi, eba sistemi ve internetten kaynaklanan alt yapı yetersizliği ile başlatılamayan derslerde öğretmenin ek derslerinin ödenmemesi öğretmenleri mağdur etmiştir. Sendikamız EĞİTİM-SEN ‘in yaptığı bir çalışmada öğretmenlerin %70 i borçlu yaşamaktadır. Bu durumda ayın sonunu dahi getiremeyen ve bir türlü mutlu olamayan öğretmenlerden nasıl bir eğitim yapması bekleniyor anlamış değiliz. MEB’in ek derslerdeki bu yaklaşımını acilen durdurması lazım. Çünkü bu uygulamaların hiçbir geçerliliği yoktur. Öğretmenler uzaktan eğitim sırasında daha çok yorulmakta ve yüz yüze eğitime oranla daha fazla emek sarf etmektedir. Akşam 20.00 lere kadar Eba üzerinden canlı ders vermektedirler. Öğretmenler bu süreçte fedakârlık gösterip canlı ders uygulamaları yapmaktadır. Öğretmenlerin bu süreçte ne özel bir hayatı kalmıştır ne de mesai saati anlayışı. Adeta öğretmenlere günün 24 saati çalışan bir mesai anlayışı dayatılmıştır. Tüm bu olumsuz durumlar için EĞİTİM-SEN olarak gerekli hukuki haklarımızı kullanarak süreç takipçisi olmaya devam etmekte ve öğretmenlerin özlük hakları için emekten yana olan tavrımızı devam ettirmekteyiz.”

Bozova Eğitim Sen temsilcisi Kamber ELMAS MEB’den beklentilerini şöyle sıraladı ;

“ Öncelikle tüm öğretmenlere ek derslerinin kesintisiz bir şekilde tebliğ edilen ana program üzerinden ve mesai saati dışındaki ek derslerin de zamlı bir şekilde ödenmesini talep etmekteyiz. Öğretmen maaşlarının acilen iyileştirilip insan onuruna ve emeğine yakışan bir şekilde düzenlenmesini ve enflasyon karşısında ezilmelerinin engellenmesini istiyoruz. Daha önce sözü verilen 3600 ek göstergenin yasallaşmasını bekliyoruz.  Biz öğretmenler sadece “öğretmenler gününde” hatırlanan güzel sözler söylenen ve hakları ödenmeyen meslek grubu tanımlanmasından çıkıp, hakları ödenen saygınlığı olan bir meslek grubu olmak istiyoruz.”  Diyerek sözlerini noktaladı.

 

FACEBOOK YORUMLARI