USD
EURO
ALTIN

Çiftçilerden don olayına karşı önlem

Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye genelinde sıcaklıkların eksi derecelere kadar düşmesi ile birlikte Bozova ilçe genelinde çiftçiler fıstık ağaçları başta olmak üzere tüm meyve ağaçlarını don olayına karşı korumak adına tedbirler aldıkları öğrenildi.   Fuat ARSLAN Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde hava sıcaklıkların 0 derecenin altına inmesi ile birlikte Bozova ilçe genelinde don olaylarına karşı çiftçiler […]

Çiftçilerden don olayına karşı önlem
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye genelinde sıcaklıkların eksi derecelere kadar düşmesi ile birlikte Bozova ilçe genelinde çiftçiler fıstık ağaçları başta olmak üzere tüm meyve ağaçlarını don olayına karşı korumak adına tedbirler aldıkları öğrenildi.

 

Fuat ARSLAN

Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde hava sıcaklıkların 0 derecenin altına inmesi ile birlikte Bozova ilçe genelinde don olaylarına karşı çiftçiler özellikle fıstık ağaçları başta olmak üzere tüm meyve ağaçları ve diğer tarım ürünlerini zarar görmemesi için tedbirler aldıkları öğrenildi. Mart ayı ortalarında bölgemizde yaşanan sel felaketinin ardında olası don olaylarına karşı ürünlerini koruma adına bahçe ve tarım arazilerinde başta ateş yakma yöntemleri başta olmak üzere diğer yöntemlerle ürünlerini korudukları görüldü. Çiftçiler gerek tarım arazilerinde gerekse ürünlerinde herhangi bir zararın oluşması büyük kayıplara neden olacağını belirtirlerken, mevsim normalleri altında seyreden sıcaklıkların ürünlere büyük Zararlar vereceğini belirtiler.

FACEBOOK YORUMLARI