USD
EURO
ALTIN

Bozova’dan dünyaya alabalık ihracatı

         Bozova İlçesinde Balıkçılık alanında dünya standartlarına uygun olarak alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Yaslıca mahallesinde kurulan alabalık yetiştirme çiftliğinde 300 ton ’dan fazla alabalık ve somon üretildiği öğrenildi.   Fuat ARSLAN Dünya’da her geçen gün deniz ürünlerine rağbet artarken, Türkiye’de denizlerde olduğu gibi iç sularda da balıkçılık her geçen gün cazibe haline geliyor. Bozova ilçesinde geçtiğimiz […]

Bozova’dan dünyaya alabalık ihracatı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

         Bozova İlçesinde Balıkçılık alanında dünya standartlarına uygun olarak alabalık yetiştiriciliği yapılıyor. Yaslıca mahallesinde kurulan alabalık yetiştirme çiftliğinde 300 ton ’dan fazla alabalık ve somon üretildiği öğrenildi.

 

Fuat ARSLAN

Dünya’da her geçen gün deniz ürünlerine rağbet artarken, Türkiye’de denizlerde olduğu gibi iç sularda da balıkçılık her geçen gün cazibe haline geliyor. Bozova ilçesinde geçtiğimiz yıllarda kendi imkanları ile Atatürk Baraj gölü üzerinde kurdukları alabalık yetiştirme tesislerinde alınan bilgiye göre 300 ton balık üretildiği öğrenildi. Çiftlik balıkçılığına son yıllarda yapılan yatırımlar ve teşvikler, Türkiye’yi alabalık üretiminde dünyada zirveye taşıyor. Türkiye, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü 2022 yılı verilerine göre dünyada en büyük ikinci alabalık üreticisi konumunda. Bozova ilçemizde yıllık yaklaşık 300 ton alabalık yetiştirilmektedir.

ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE REKOR ÜRETİM

Bozova Yaslıca mahallesinde Atatürk baraj gölü kendi imkanları ile kurdukları alabalık yetiştiriciliğinde Emrah Kaymaz , Abdulkadir Karaçizmeli ve Mehmet Karaçizmeli tarafından alabalık yetiştiriciliğinde beklenmedik bir rekora imza attıkları öğrenildi. Emrah Kaymaz gerek Atatürk baraj gölü gerekse kendi imkanları ile çevre illerinde kurduğu balık yetiştirme tesislerinde yavru alabalık yetiştiriciliğinden adeta efsane haline geldiği öğrenildi. Bozova ilçesinde başta alabalık olmak üzere diğer tüm balık çeşitlerinin yetiştirilmesi için özveri ile çalışan Bozova Tarım ve Orman Müdürlüğü Su ürünleri Mühendisi Hakan Akgün, gerek balıkçıların gerekse balıkçılık ve balık türlerinin ilçede yaygın hale gelmesi için büyük bir mücadele verdiği öğrenildi. Balıkçıların her türlü sorun ve sıkıntıların yakından takip ederek çözüme kavuşturulması için gece gündüz balıkçılarla birlikte mücadele veren Akgün, su ürünleri adına gerek aile ekonomisine,gerekse ilçe ve ülke ekonomisine de büyük katkıda bulunduğu öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI