USD
EURO
ALTIN

Bozova Muhtarları Dayanışma Dernek 2. Başkanı Mustafa Taşçı;Muhtar demokrasinin temel taşıdır’

19 Ekim muhtarlar gününde bir açıklamada bulunan Bozova Muhtarları Dayanışma Dernek ikinci Başkanı Mustafa Taşçı, ‘ biz muhtarlar görevimizin bilincindeyiz. Halkımızın bize vermiş olduğu yetki ile devlet millet arasındaki temel köprü görevini yapmaktayız’ dedi. Özel Haber BOZOVA-19 Ekim Muhtar günü Hükümet konağında düzenlenen törende bir konuşma yapan Bozova Muhtarları Dayanışma Derneği ikinci başkanı ve yanı […]

Bozova Muhtarları Dayanışma Dernek 2. Başkanı Mustafa Taşçı;Muhtar demokrasinin temel taşıdır’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • 19 Ekim muhtarlar gününde bir açıklamada bulunan Bozova Muhtarları Dayanışma Dernek ikinci Başkanı Mustafa Taşçı, ‘ biz muhtarlar görevimizin bilincindeyiz. Halkımızın bize vermiş olduğu yetki ile devlet millet arasındaki temel köprü görevini yapmaktayız’ dedi.

Özel Haber

BOZOVA-19 Ekim Muhtar günü Hükümet konağında düzenlenen törende bir konuşma yapan Bozova Muhtarları Dayanışma Derneği ikinci başkanı ve yanı zamanda Merkez Mahalle Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Mustafa Taşçı, ‘19 Ekim 2015 tarihinde çıkan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim tarihi Muhtarlar Günü olarak kutlanmaktadır. Bu neden ile Muhtarlar Günü programına iştirak ettiğiniz için sizlere teşekkürlerimi arz ediyorum.19 Ekim 1829 tarihinde Sultan 2. Mahmut tarafından yayınlanan bir fermanla İstanbul Üsküdar, Eyüp ve Galata Kadılıklarında, daha sonra Anadolu’da Kastamonu Taşköprü’de Muhtarlıklar kurulmuştur.Muhtarlıklar, 187 yıldır bu Topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık kurumu, Osmanlı İmparatorluğundan Cumhuriyete taşınan ender kurumlardan biridir.Muhtarlar, Köy ve Mahalle sakinlerinin Devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynamaktadır. Diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının temel taşlarından olan Muhtarlık kurumu, yönetimsel katılımcılıkta da önemli bir görevi yerine getirmektedir. Muhtarlarımız, en net şekliyle Devlet ve vatandaş arasında bir köprü vazifesi görmektedir.Muhtarlık kurumunun 187 yıldır, Merkezi Yönetimi, Yerelde temsil eden kurumlardan arasındadır.Muhtarlıkların toplumsal barışın sağlandığı müesseselerden biri olduğu unutulmaması gerektiği gibi kanaat önderi oldukları da unutulmamalıdır. Hukuki ve idari birçok konuda yerinde çözüm bulmada da önemli bir aktördür.Çünkü gücünü temsil ettiği Türkiye Cumhuriyeti Mührü’nden Alan bu Müessese Siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Muhtar, Demokrasinin temel taşıdır. Bu günü bizlere ‘’Muhtarlar Günü’’ olarak hediye eden başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize ve Gazi Meclisimize Teşekkürlerimizi sunarım.Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor ve meslektaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum’dedi.

FACEBOOK YORUMLARI