USD
EURO
ALTIN

Bir babanın feryadı

Abdullah POLAT BOZOVA- Toplumun kanayan yarası olarak bilinen madde bağımlığı 12 yaşlara kadar indiği öğrenildi. Bozova kent merkezinde  özellikle okul ve çevrelerinde madde bağımlığı ile ilgili ciddi olarak önlemler alınması gerekiyor. Bozova kent merkezinde  yapılan araştırmaya göre madde bağımlığı küçük yaşlara kadar inildiği öğrenilirken, önlemlerin alınmaması ile birlikte önümüzde büyük sorunlara neden olacağı öğrenildi.  Madde […]

Bir babanın feryadı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Toplumun kanayan yarası olarak bilinen madde bağımlığı 12 yaşlara kadar indiği öğrenildi. Bozova kent merkezinde  özellikle okul ve çevrelerinde madde bağımlığı ile ilgili ciddi olarak önlemler alınması gerekiyor. Bozova kent merkezinde  yapılan araştırmaya göre madde bağımlığı küçük yaşlara kadar inildiği öğrenilirken, önlemlerin alınmaması ile birlikte önümüzde büyük sorunlara neden olacağı öğrenildi.  Madde bağımlığı ile ilgili olarak  yetkililer bir an önce harekete geçmelidir.  Okul ve çevreleri başta olmak üzere her alanda sıkı denetimler yapılmalıdır. Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Bozova’nın esnaflarından ve eski muhtar Müslüm Yıldırım, ‘bugün madde bağımlısı olan  çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Onların geleceğini karartmamak ve onlara sahip çıkmak hepimize düşmektedir. Başta anne ve babalar olmak üzere  okullarda okul idareleri, öğretmenler, emniyet mensupları ve kırsalda ise jandarma ekipleri  sıkı denetimler yapmalıdır. Çocukların hayatları kararmadan  karartmadan önlem almak gerekiyor’ dedi

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Geleceğimiz olan  çocuklarımıza hepimiz sahip çıkmalıyız. Bugün ilçemizde küçük yaşlarda madde kullanan  çocuklarımızın hayatlarını kimsenin karatmasına izin verilmemelidir. Açıklamasında bulunan Müslüm Yıldırım, ‘toplumun en büyük belası olan madde bağımlığı olduğunu unutmayalım. Madde bağımlığı küçük yaştaki çocuklarımıza kadar inmiştir. Sahip çıkılmadığında toplumun kanayan kanı haline gelecektir. Küçük yaştaki çocuğa verilen madde çocuğun başta psikolojisini bozuyor. Çocuk ona sahip olmak için  başta hırsızlık olmak üzere her türlü kötü yolu deneyecektir.  Bugün bu pisliğe bulaşan her kim olursa olsun  bizin çocuklarımız ve evlatlarımızdır. Bizler bunu engelleyemezsek  yarın çok ciddi sorunlar yaşanacaktır. Okullarda Özellikle  akşam verilen kursların gündüze alınması okul bahçe ve çevreleri güvenlik sağlanmalıdır. Oku bahçelerinde görevli öğretmen ve güvenlikçi olması okul çevrelerinde ise  emniyet birimleri kontrol sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra yine cadde ve sokaklarda oynayan çocuklarımıza da aileler olarak bizler sahip çıkmalıyız.  Bunun yanı sıra  par ve bahçelerde de sık denetimler yapılmalıdır. Burada  başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere  adli merciler, emniyet ekipleri,jandarma ve okul idarelerine sesleniyorum. Gençliğe sahip çıkalım  soyka yarın geç olacaktır’ dedi.

BİR BABANIN FERYADI

Abdulhamit Kalay 35 yıllık Eczacı Teknisyeni çocuğu için işinden olan Baba Kalay adeta feryat ediyor. 19 yaşındaki evladının çırpınışını yakarışını anlatırken, gözleri doluyor. Herkesin öncelikle bir anne baba olduklarını unutmayacaklar. Bu çocuklar bizim çocuklarımız yarın geç olmadan gelin el ele vererek bu çocuklarımızı bataklıktan kurtaralım. Yarın geç olmadan gece uykusuz kalmanın ne olduğunu ancak ben bilirim. Çocuğun feryadını annenin huzursuz olması ne demek bilir misiniz bizde yavrumla birlikte bizde bağımlı olduk. .gerekirse aç kaldık. Gerekirse uykusuz kaldık. Bir tek sebep vardı çocuğumuzu bu bataklıktan kurtarmak gelin görün ki tek benimle bu sorun çözümlenemez gelin birlikte el ele verelim yarın sizin de çocuğunuz bu bataklığa batmadan bir olalım .sizin acınız benim acım benim acım sizin acınız olur. Tüm yetkililere sesleniyorum. Yeter artık herkes elini . bu taşın altına soksun ne yaparsak çocuklarımızı bu bataklıktan kurtaralım.  Hiç kimse benim çocuğum bu bataklığa bulaşmaz demesin bu çocuklar hepimizin her bireye büyük sorumluklar düşmektedir. Bu ileti satanda sattıranda mutlaka cezalandırılmalıdır’ dedi.

TÜM YETKİLİLERE BÜYÜK SORUMLUKLAR DÜŞÜYOR

Madde bağımlığı toplumun en büyük sorunu haline geldiği bugünlerde herkes elini taşın altına koymalıdır. Başta Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Milli eğitim, Okul idareleri, Müftülük Cami imamları bu konun hassasiyetini başta çocuklarımız olmak üzere herkesime belirtmeleri gerekir. Okulların yanı sıra Camilerde cami imamları cemaati bilgilendirmelidir. Madde bağımlığı ne kadar kötü olduğu bu bataklığa girenin haline olduğunu anlatmaları gerekiyor. Açıklamasında bulunan Baba Kalay, ‘ ilçemiz küçük olması hesabıyla herkes birbirini çok iyi tanıyor. Onun için bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Gelin benim feryadımı görün ona göre karar verin, bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Kimse kimseye şikayette bulunmasın çocuklarımıza sahip çıkmak için birlikte var olalım, gün birlik ve beraberlik günüdür. Madde bağımlığına çocuklarımızı körü kürene itmeyelim onlara sahip çıkalım’ dedi.

madde

FACEBOOK YORUMLARI