USD
EURO
ALTIN

bakanımıza güvenimiz tamdır

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve ilçe ziraat odaları başkanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet E. Fakıbaba ve bakanlık yetkililerinin yer aldığı Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, Şanlıurfa Ziraat Oda başkanımız Ahmet Eyyüpoğlu başkanlığında çiftçi taleplerini içeren […]

bakanımıza güvenimiz tamdır
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve ilçe ziraat odaları başkanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet E. Fakıbaba ve bakanlık yetkililerinin yer aldığı Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, Şanlıurfa Ziraat Oda başkanımız Ahmet Eyyüpoğlu başkanlığında çiftçi taleplerini içeren hayati öneme sahip 7 maddelik, dosyayı Bakan Fakıbaba’ya teslim ederken kendisine güvenlerinin tam olduğunu kaydetti.il başkanımız ile birlikte Bakan Fakıbaba’ya

bölge çiftisinin yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı toplantıda bakan Fakıbaba’ya teslim etti. Sorunların çözümü konusunda söz aldıklarını aktardık.  toplantıda çiftçilerimizin sulama, destekleme, tarımın geliştirilmesi konusunda çalışma yapılması ve özellikle DEDAŞ konusundaki rahatsızlığın dile getirildiğini ve sayın bakan Fakıbaba’nın konuyla yakından ilgilendiğini aktardı. Bakan Ahmet E. Fakıbaba uzun bir mesai harcayarak bölgede faaliyet gösteren tüm kesimlere kulak verdi. Bunun için kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlerde ziraat odaları olarak çiftçi sorunlarımızın ve çözüm önerilerimizin yer aldığı özetle 7 maddeden oluşan dosyamızı kendisine teslim ettik. Gerek çiftçilerimiz gerekse oda başkanları bir konuyu gündeme getirdi. Gerekli çalışmalar hızla yapılarak çözüme ulaşmayı umut ediyoruz. Özellikle DEDAŞ’ın uygulamalarından duyduğumuz rahatsızlığı kendilerine sözlü olarak ilettik. Sağolsun sayın bakanımız sorunları hepimizin önünde DEDAŞ yetkililerine ulaştırdı. Sorunun çözümü konusunda da neler yapılabileceğini önümüzdeki günlerde bizler de takipçisi olacağız.’ Dedi.

Başkan Aksoy ziraat odaları olarak iletilen sorunları ile şöyle özetledi;

1- Elektrik enerjisi ile sulu tarım döneminin bittiği bilinirken, sulama alanlarının genişletilerek enerji ile sulamadan vazgeçilmesini sağlamak.

2- TEDAŞ’ın kontrolsüz faturalamadan, keyfi elektrik kesme, ve cazibe sulama yapan çiftçimize bloke uygulamasından vaz geçmesi.

3- Harran ve Akçakale bölgesinde açık sulama sisteminden kapalı sulama sistemine geçiş sağlanmalı.

4- Fıstık için tarımsa destek taleplerinin karşılanması.

5- Uzun yıllardan buyana hazineden kiralanarak kullanılan tarım arazileri o toprağa emek veren çiftçiye satışının yapılması.

6- Değerli tarım arazilerine sahip olan Hilvan, Karakeçili, Viranşehir, Siverek ve merkez mahallelerine sulama Projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi.

7- Arazi Toplulaştırma çalışmalarının hızlandırılarak desteklemeden faydalanamama sorunun çözülmesi.

FACEBOOK YORUMLARI