USD
EURO
ALTIN

AFAD’tan muhtarlara deprem semineri

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde başlatmış olduğu AFAD bilgilendirme semineri Bozova ilçesinde de gerçekleştirildi. Özel HABER BOZOVA- Türkiye genelinde son aylarda yaşanan depremler sonrasında İçişleri bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte Türkiye genelinde AFAD bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Düzenlenen seminerlerin ilk Bozova İlçesi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi çok amaçlı toplantı salonunda mahalle muhtarların […]

AFAD’tan muhtarlara deprem semineri
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde geçtiğimiz hafta içerisinde başlatmış olduğu AFAD bilgilendirme semineri Bozova ilçesinde de gerçekleştirildi.

Özel HABER

BOZOVA- Türkiye genelinde son aylarda yaşanan depremler sonrasında İçişleri bakanlığı tarafından alınan kararla birlikte Türkiye genelinde AFAD bilgilendirme seminerleri düzenlendi. Düzenlenen seminerlerin ilk Bozova İlçesi Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi çok amaçlı toplantı salonunda mahalle muhtarların katılımı ile gerçekleştirildi. Gerçekleşen AFAD seminerinde olası bir depremde yapılması gereken ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Deprem esnasında özellikle toplanma alanlarının belirlenmesi ve deprem anında yapılması gerekenlerin başında öncelikle panik yapılmaması ve deprem anında kaçışma yerine bulundukları yerlerinde güvenli bir şekilde depremin geçmesi gerektiğine işaret edildi.

İLK 72 SAAT ÇOK ÖNEMLİ

Düzenlenen seminerde olası depremde yaşanacak sorun ve sıkıntıların bertaraf edilebilmesi adına ilk üç gün çok önemli olduğu bu konuda da gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine değinildi. Seminerde, yaşanılacak olan deprem sonrasında özellikle toplanma alanın yanı sıra deprem sonrasında acil ihtiyaçları karşılama adına gerekli malzemelerin içinde bulunduğu bir çantanın da hazır bulunması gerektiğine dikkat çekildi. Depremde önemli vakaların yaşanmaması adına ev içinde gerekli önlemlerin alınmasına da değinildi.

FACEBOOK YORUMLARI