USD
EURO
ALTIN

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘El birliğiyle sorunları çözeceğiz’

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas Bozova ilçesindeki çiftçi ve üreticilerin yaşadıkları sıkıntılar ve ilçemizde eksik görülen hizmetlerin tamamlanması adına kalın bir dosya ile geçtiğimiz hafta boyunca Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğu öğrenildi. Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas’la gazetemiz imtiyaz sahibi Abdurrahman Elçi’nin yaptığı görüşme sonrasında Başkan Almas, başta Merkez Suluma Kooperatifi […]

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas;‘El birliğiyle sorunları çözeceğiz’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas Bozova ilçesindeki çiftçi ve üreticilerin yaşadıkları sıkıntılar ve ilçemizde eksik görülen hizmetlerin tamamlanması adına kalın bir dosya ile geçtiğimiz hafta boyunca Ankara’da çeşitli temaslarda bulunduğu öğrenildi. Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas’la gazetemiz imtiyaz sahibi Abdurrahman Elçi’nin yaptığı görüşme sonrasında Başkan Almas, başta Merkez Suluma Kooperatifi olmak üzere şeker pancarı,çiftçilerin bağ-kur sorunu,üreticilerin banka borçları, sulamada kullanılan enerji sorunlarını gerek milletvekillerine gerekse TZOBB başkanına ilettiğini belirtti.

ŞEKER PANCARI VE FABRİKA İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK

Bozova Ziraat Oda Başkanı Fuat Almas, ilçemizde özellikle baziki ovasında yetiştirilen şeker pancarı kotası için en yakın şube Adıyaman Gölbaşı ve Malatya ilinde bulunan Şeker Fabrikasında kota alındığını belirterek, ‘ başta ilçemiz olmak üzere Şanlıurfa il genelinde bulunan Ziraat Odaları ile DSİ’ye bağlı sulama birlikleri aracılığı ile ve Bakanlığının desteği ile şeker pancarı kotası için ilimizde açılacak olan şeker fabrikasında gerek kendi şekerimizi üreteceğiz. Gerekse istihdam yönünde işleyiş sağlamış olacağız. Şeker için ithalatta bile bulunabiliriz. Unun için girişimlerde bulunduk. İnşallah en kısa sürede bu konuda ilçemizde ve ilimizde yapılacak bir çalışma ve arayış sonrasında gerek şeker pancarının kotasını yükseltmek gerekse ekilmesi içinde öncülük etmiş olacağız’ dedi.

ENERJİ BORÇLARI OCAKTA DEĞİL DESTEKLEME DÖNEMİNE GETİRTİLMELİ

Sulama suyu için kullanılan elektrik borçları her yıl başında yani ocak ayında gerek sulama birliklerine gerekse çiftçi ve üreticilerimize iletilmektedir. Bu da yanlıştır. Doğrusu enerji borcu çiftçilerimize verilen destekleme dönemine denk getirilmesi gerekmektedir. Açıklamasında bulunan Başkan Almas, ‘bu konuyu TEDAŞ genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonrasında bu konuyu değerlendireceklerini ve en kısa sürede cevap vereceklerini belirttiler. Görüşmemizde ocak ayında gelen Elektrik borçları ocak ayında geldiği için hem faizi işleniyor hem de çiftçi ve üreticilerimize ayrı bir külfet çıkmış oluyor. İnşallah buna da bir çözüm getirmiş olacağız.

VEKİLLERİMİZE SORUNLARI İLETTİK

Oda olarak ilçemizdeki çiftçi ve üreticilerimizin yaşadıkları sorunları TBMM’de Başka Halil Özcan olmak üzere, Halil Özşavlı,Zemzem Gülender Açanal, Ahmet Akay,Mehmet Ali Cevheri, Kasım Gülpınar,İ.Halil Yıldız’a illettik açıklamasında bulunan Başkan Almas, ‘ özellikle ilçemizde bulunan Bozova Sulama Kooperatifi borcunun diğer sulam birlikleri gibi değerlendirilmesi için girişimlerde bulunulması ve yeni sezonda ilçe merkezindeki çiftçi ve üreticilerimize suyun verilmesi için girişimlerde bulunduk. İnşallah bu sorun da kısa sürede çözüme kavuşmuş olacaktır. Bunun yanı sıra hazine arazileri sorunu, sulama birlikleri tarafından enerji panellerin kurulması için yetki verilmesi enerji sorunun çözüme kavuşması, çiftçi ve üreticilerimizin sorunları için ne yapılması gerekiyorsa yapma adına her türlü girişimlerimizi yapıyor ve yapmaya da devam edeceğiz’ dedi

FACEBOOK YORUMLARI