USD
EURO
ALTIN

Bozova’da bir ilk Kız İmam Hatip lisesi proje okulu oldu

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve gerek akademik gerekse sportif faaliyetler açısından isminden sık sık bahsettiren Bozova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi;  2020-2021 Eğitim Öğretim yılı itibari ile Fen ve Sosyal Bilimler proje okulu oldu.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak seçilen Bozova Kız  Lisesine 2020/2021 eğitim öğretim yılından itibaren […]

Bozova’da bir ilk Kız İmam Hatip lisesi proje okulu oldu
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve gerek akademik gerekse sportif faaliyetler açısından isminden sık sık bahsettiren Bozova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi;  2020-2021 Eğitim Öğretim yılı itibari ile Fen ve Sosyal Bilimler proje okulu oldu.  Milli Eğitim Bakanlığı tarafından proje okul olarak seçilen Bozova Kız  Lisesine 2020/2021 eğitim öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci alınacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi: Bakanlığımız tarafından proje okulu olarak seçilen Bozova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020/2021 eğitim öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci alacaktır. Okul Müdürü Ümit TÜRKYILMAZ konuyla ilgili olarak : “Elbette bu durum bizleri çok mutlu etti. Bu durumu bekliyorduk. Zira eğitimde hiçbir şey tesadüf değildir. Okulumuzun gerek akademik gerekte sosyal faaliyetlerde Bozova ilçesinde bir lokomotif görevi görmekte ve öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim ve öğretim vermekteydi. Gerek pansiyon imkanları gerek sportif faaliyetler ve başarılı bir akademik kadro ile bölgede dikkat çeken bir konumdaydık. Okulumuzu proje sürecine götüren bu etmenler asla yadsınamaz” dedi.

BOZOVANIN EĞİTİM LOKOMOTİFİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bunun yanı sıra okul müdürü TÜRKYILMAZ : “Okulumuz bünyesinde bulunan spor salonu , pansiyon , okul bahçemiz ve zengin kütüphanemiz ile öğrencilerimizin akademik başarısı yanında sosyal başarılarını da  desteklemekteyiz. Özellikle değerler eğitimi vazgeçilmezlerimiz arasındadır. Çünkü biz okul olarak sadece doktor , hemşire , avukat , öğretmenlik kazanan öğrenciler değil , İyi bir doktor , vicdanlı bir avukat , fedakar bir öğretmen ve milli kültürel değerlerine maneviyatına düşkün gençler yetiştirmek istiyoruz. Proje okulu olmamız hasebi ile de bölgenin eğitim seviyesine katkılar sağlamaya devam edeceğiz. Artık velilerimiz fen lisesi veyahut sosyal bilimler lisesi için çocuklarına uzaklara göndermelerine gerek kalmayacaktı. İlçemizde de artık bir fen lisesi bir sosyal bilimler lisesi olarak görev yapacağız. Velilerimiz artık gönül rahatlığı ile çocuklarını uzaklara göndermelerine gerek kalmayacaktır. Kendi gözlerinin önünde fen lisesi ve sosyal bilimler lisesine gönderebileceklerdir. Zira okulumuz gerek bilgisayar gerek biyoloji gerek fizik gerek de kimya laboratuarları ile fen lisesine hazırlıklarını tamamlamıştır. Ayrıca bu sene okulumuzu tercih eden 450 puan ve üstü öğrencilerimize 8 aylık eğitim öğretim dönemleri kapsamında burs vererek eğitimlerini destekleyeceğiz. Aynı zamanda haftalık deneme sınavları ve ek kaynak kitap destekleri ile tüm öğrencilerimizin akademik başarısına katkı yapacağız. Tüm veliler ve öğrenciler bizleri http://bozovakizaihl.meb.k12.tr/ linkinden bizleri takip edebilir. Ayrıca Bozova Kız Anadolu Proje okulu ismi ile gerek twitter den gerekte diğer sosyal medya mecralarından bizleri takip edebilir.” Dedi.Bu noktada Bozova’nın Sesi gazetesi olarak ilçemiz ve bölgemize eğitimde hizmet verecek yeni Proje okulumuza başarıla diliyor ve ilçemize hayırlı olmasını Allahtan diliyoruz.

HAYALİM GERÇEK OLDU

Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Nurullah Karakeçili,Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığım ilk günden u yana hep hayalini kurduğum Fen ve Sosyal Bilimler lisesini kazandırmak olmuştu nitekim bu hayalim gerçek oldu. Açıklamasında bulunarak, ‘ İlçemizde göreve başladığım ilk günden bu yana en büyük hayallerimden birisi Bozova ilçemize bir proje okulu kazandırmaktı.Bakanlığımız tarafından proje okulu seçilen Bozova Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2020/2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren sınavla öğrenci almaya başlayacaktır.İlçemizin ilk ve tek proje okulu olarak açılacak olan Bozova Kız Anadolu İmam Lisemizin,milli ve manevi değerlere bağlı, çalışkan ve üretken bir nesil yetiştirme çabasında olacaklarına inanıyorum.Hayalimizin gerçekleşmesinde emeği geçen okul yönetimine,öğretmenlerimize ve bakanlığımıza teşekkür ediyorum.Proje okulumuzun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

FACEBOOK YORUMLARI