USD
EURO
ALTIN

Vali Şıldak’tan çağrı;‘Su hayattır can almasın’

Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte tarımsal sulama için kanallara su bırakılması ile birlikte her yaz serinlemek için girilen kanallarda yaşanan can kayıpların yaşanmaması için Vali Şıldak’tan uyarı gibi çağrı yapıldı. Vali Şıldak, sulama kanallarında serinleme yerine daha güvenli olan yüzme havuzlarının tercih edilmesi tavsiyesinde bulunarak vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerektiğine değindi.     Havaların ısınması […]

Vali Şıldak’tan çağrı;‘Su hayattır can almasın’
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte tarımsal sulama için kanallara su bırakılması ile birlikte her yaz serinlemek için girilen kanallarda yaşanan can kayıpların yaşanmaması için Vali Şıldak’tan uyarı gibi çağrı yapıldı.
  • Vali Şıldak, sulama kanallarında serinleme yerine daha güvenli olan yüzme havuzlarının tercih edilmesi tavsiyesinde bulunarak vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerektiğine değindi.

 

 

Havaların ısınması ile birlikte olası boğulma vakaları için çağrıda bulunan Vali Şıldak, özellikle ailelere seslenerek “Su Hayattır Can Almasın” diyerek gerekli bilinçlendirmenin çocuklara yapılmasını istedi. Her yıl can kayıpları ile gündeme gelen suda boğulma vakaları için tüm önlemlerin alınması yönünde talimat veren Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu kez ailelere ve gençlere seslendi. Sosyal medya aracığıyla bir video yayınlayan Vali Hasan Şıldak, “Sevgili Şanlıurfalılar, havaların ısınmasıyla birlikte her yıl çok sayıda çocuk ve gencimizi maalesef suda boğulma olaylarında kaybediyoruz. Sulama kanalları, barajlar ve göletler; yüzmek ve serinlemek için uygun değildir ve son derece tehlikelidir. Lütfen yasak olan sulara girmeyelim. Tehlikeli ve ölümcül olan bu hataya düşmeyelim, can kayıplarını önleyelim” diyerek seslendi.

SERİNLEMEYİN DERKEN CANINIZDAN OLMAYIN

Yaz aylarında sıcaklardan bunalan vatandaşların tarımsal sulama kanalları başta olmak üzere su göletleri ve Atatürk barajı göletlerinde izinsiz olarak serinlemek için hayatlarını tehlikeye atan vatandaşlara çağrıda bulunan Vali Hasan Şıldak, ‘ilimiz sıcak yaz mevsimlerinde serinlemek için vatandaşlarımız hayatları pahalısına girmiş oldukları sulama kanalları başta olmak üzere Atatürk barajı göleti ve göletlerde bugüne kadar onlarca vatandaşımız yaşamını yetirmiştir. Vatandaşlarımızın su verimini daha verimli bir şekilde kullanmalarını ve serinlemek için girilmemesi gereken yerlere girmemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız ilimiz merkez ve ilçelerinde bulunan yüzme havuzlarında öğretici öğretmenler nezdinde hem yüzme hemde serinlemek için yüzme havuzlarımız bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaya bekliyoruz’ dedi. (Haber MERKEZİ)

FACEBOOK YORUMLARI