USD
EURO
ALTIN

LGS’de tercih heyecanı

Mustafa AÇIKGÖZ BOZOVA- Bozova’da yeni eğitim öğretim yılında ilk kez kapılarını açacak olan Bozova Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal bilimler proje okuluna LGS sınavına girerek daha iyi bir okulda eğitim almak isteyen öğrenciler için eğitime hazır. Tercih dönemine sayılı günler kala siz değerli öğrencilerimiz için artık bir karar verme vakti geldi. Açıklamasında bulunan rehber […]

LGS’de tercih heyecanı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mustafa AÇIKGÖZ

BOZOVA- Bozova’da yeni eğitim öğretim yılında ilk kez kapılarını açacak olan Bozova Kız İmam Hatip Fen ve Sosyal bilimler proje okuluna LGS sınavına girerek daha iyi bir okulda eğitim almak isteyen öğrenciler için eğitime hazır. Tercih dönemine sayılı günler kala siz değerli öğrencilerimiz için artık bir karar verme vakti geldi. Açıklamasında bulunan rehber öğretmeni Merve İnci, ‘Vereceğiniz kararın iyi bir üniversite kazanmanızda büyük rolü olduğunu bilmenizi isterim. Doğru bir tercih için nelere dikkat etmek gerekir?  Öncelikle “Gelecekte kendimi nerde görmek isterim?”,” Hayal ettiğim okul nasıl olmalı?”,” Bu okul ideallerime giden yolda güzel bir köprü rolü üstlenebilecek mi?”  sorularını cevaba kavuşturmanız sizler için sağlıklı bir başlangıç olacaktır.Peki tercih yaparken başka nelere dikkat etmeliyiz’dedi.

1.Tercih yapmak için acele etmeyin.Sizlere tercih yapmanız için verilen süreyi verimli kullanmaya çalışın. Tercih yapmak için yeterli zamanınız olacaktır ve bu süreçte rehber öğretmenlerinizden destek almaya özen gösterin.

2.Seçeceğiniz lise türünü belirleyin.Burada önemli olan husus gideceğim lise türü ne olmalıdır sorusunun cevabını vermektir. Anadolu imam hatip lisesi, fen ve sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı liseler vb. lise türleri ve sağladığı imkanları iyice araştırdıktan sonra hangisini istediğiniz konusunda doğru kararı vermelisiniz.

3.Okulunuz evinize yakın olsun.

Seçeceğiniz okul ulaşım açısında size zorluk çıkarmayacak olması ve fiziksel imkanlarının ulaşım için elverişli olması çok önemli.

4.Okulun öğretmen kadrosu ve başarıları

Tercih yapacağınız okulun öğretmen kadrosu sizler için oldukça önemli. İyi bir eğitim başarıları beraberinde getirir. Bu sebeple seçeceğiniz okulun öğretmen kadrosu ile bilgi edinmeniz sizler için faydalı olacaktır. Ayrıca okulun üniversiteye yerleştirme başarısı ve diğer spor, sanat, etkinlik alanlarında başarıları da dikkat etmeniz gereken bir konudur.

5.Yabancı dil eğitiminin önemi

Seçeceğiniz okulun yabancı dil eğitimi de oldukça önemli. Eğitimi yalnızca ülke sınırlarımızda düşünmeyin. Yurtdışında kendimizi rahat bir şekilde ifade edebilmemiz için yabancı dil eğitiminin de önemi büyüktür.

6.Okulda sosyal ve kültürel anlamda yapılan etkinliklerin önemi

Tercih edeceğiniz okulun yarışmalar, etkinlikler, yurtdışı projeleri ve bilimsel etkinlikler anlamında yeterli olup olmadığı da sizler için bir diğer önemli maddedir.

Son olarak unutmayın doğru lise seçimi, doğru üniversite seçimini beraberinde getirir.

FACEBOOK YORUMLARI