USD
EURO
ALTIN

Çiftçinin umudu desteklemede

Yıl boyu geçen kuraklıktan dolayı tahılda büyük oranda ürünlerini tarlada bırakan çiftçinin tek umudu verilecek olan desteklemelere bağlandı. Çiftçiler, başta tohum olmak üzere,gübre,mazot ve ilaç için aldıkları borçları verebilme adına verilecek olan desteği bekliyor.   Özel haber BOZOVA- Hububatta bu yıl umduğunu bulamayan çiftçiler verilecek olan desteklemeleri bekliyor. Verilecek olan destekle birlikte başta borçlarını kapatmayı […]

Çiftçinin umudu desteklemede
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Yıl boyu geçen kuraklıktan dolayı tahılda büyük oranda ürünlerini tarlada bırakan çiftçinin tek umudu verilecek olan desteklemelere bağlandı. Çiftçiler, başta tohum olmak üzere,gübre,mazot ve ilaç için aldıkları borçları verebilme adına verilecek olan desteği bekliyor.

 

Özel haber

BOZOVA- Hububatta bu yıl umduğunu bulamayan çiftçiler verilecek olan desteklemeleri bekliyor. Verilecek olan destekle birlikte başta borçlarını kapatmayı hedefleyen çiftçiler, gözlerini tarım bakanlığından gelecek olan güzel habere çevirdiler. Özellikle bölgede yaşan kuraklık nedeniyle son günlerde bölge milletvekillerinin en uğrak yeri tarım ve orman bakanlığı olduğu öğrenildi. Seçim bölgelerindeki sorunu gören milletvekilleri, soluğu Tarım ve Orman Bakanlığı’nda aldı. Tarlada kuraklık ve hasar çalışmaları başlatılırken, üreticileri gelecek yıl için tohum ve gübre yardımı verilmesi planlanıyor. Bu yerlerin afet bölgesi ilan edilmesi isteniyor.

YÜZDE 80 ZARAR

Edinilen bilgiye göre, kuraklık ve ürün alamama nedeniyle AK Parti milletvekillerinin son dönemde en çok ziyaret ettiği yer, Tarım ve Orman Bakanlığı oldu. Üreticilerin kuraklık nedeniyle yaşadıklarının bakanlığa iletildiği öğrenildi. Bu bölgelerdeki çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının ertelenmesinin yeterli olmayacağı belirtiliyor. Milletvekilleri, bir çok üründen beklenen verim alınmadığını, bazı ürünlerin tarlada kalacağını, arazilere biçerdöver sokulamadığını anlattılar. Özellikle, buğday arpa, nohut gibi bakliyatların üretiminde yüzde 80’e varan zarar meydana geldiği öne sürüldü. Kuraklıktan zarar gören çiftçilerin desteklenmesi için bakanlık nezdinde girişimde bulundu. Bakanlıkta yapılan toplantılarda, öneriler arasında, ürünü tarlada kalan çiftçilere, tarımsal destek ödemesi yapılması, önümüzdeki yıl ücretsiz tohum ve gübre verilmesi bulunuyor.

ÇİFTÇİNİN UMUDU VERİLECEK OLAN DESTEĞE BAĞLANDI

Şanlıurfa il geneli başta olmak üzere sulama alanı dışında ekimi yapılan hububatın hasadına başlanılırken, bu yıl geçen kuraklıktan dolayı bir çok çiftçinin ekinini tarlada bıraktığı öğrenildi. Çiftçiler bu yıl geçen kuraklıktan dolayı ürünlerinde verim alamadıklarından dert yanarlarken, yaşanan kuraklık nedeniyle bölgenin afet bölgesi olarak değerlendirilmesini istedikleri öğrenildi. Çiftçiler her yıl hububata göre verilen desteklemeler bu yıl hububat hasadı olmadığı içinde desteklemeler düşecektir. Onun için ayrı bir desteğin verilmesini bekliyoruz. Verilecek olan desteklerle önümüzdeki yıl hububat alanlarında ekimlerimizi ancak yapabiliriz. Öte yandan kuru tarım arazilerinin yanı sıra sulama alanında olan arazilerde verilen su ile birlikte istenilen rekoltede de ürün alındığı öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI