USD
EURO
ALTIN

Vekil Yazmacı, yatırımcılara seslendi

İbrahim Halil KUŞ Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı Meclis Genel Kurulunda Gündem dışı söz alarak, Şanlıurfa’ya “ Şanlı” Ünvanı’nın verilişinin 39’uncu yıl dönümünü kutladı.  Yazmacı, daha sonra Şanlıurfa’nın Tarım, Turizm, Sanayi gibi konularda mevcut potansiyelini aktararak, Şanlıurfa’nın yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.   Şanlıurfa’nın coğrafi ve stratejik konumunun yanı sıra, verimli toprakları, […]

Vekil Yazmacı, yatırımcılara seslendi
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

İbrahim Halil KUŞ

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı Meclis Genel Kurulunda Gündem dışı söz alarak, Şanlıurfa’ya “ Şanlı” Ünvanı’nın verilişinin 39’uncu yıl dönümünü kutladı.  Yazmacı, daha sonra Şanlıurfa’nın Tarım, Turizm, Sanayi gibi konularda mevcut potansiyelini aktararak, Şanlıurfa’nın yatırımcılar için cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.   Şanlıurfa’nın coğrafi ve stratejik konumunun yanı sıra, verimli toprakları, Ak Parti hükümetleri dönemlerinde verilen devlet teşvikleri ve sunduğu tüm fırsatlar ile yatırımlar için önemli bir cazibe merkezi haline geldiğini dile getiren Yazmacı, Şanlıurfa’da yapılacak yatırımların geri dönüşünün yatırımcılara çok daha hızlı olacağını söyledi.  Şanlıurfa’ya “ Şanlı” Ünvanı’nın verilişinin 39’uncu yıl dönümünü nedeni ile TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak konuşan Yazmacı, “Tarihi kahramanlıklarla dolu Peygamberler şehri Urfa, yurduna ve bağımsızlığına yönelen tüm saldırılara, her zaman kararlılıkla karşı koymuş, büyük zaferler kazanarak bağımsız yaşama kararlılığını sürdürmüştür. Kurtuluş Savaşı sırasında kenti işgal etmek isteyen düşmana karşı Şanlıurfa halkı topyekûn direniş göstererek 11 Nisan 1920’de kurtuluşunu ilan etmiştir.  Urfa milletvekili Osman Doğan ve 17 arkadaşı, Urfa adının ”Şanlıurfa” olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifini TBMM’ne sunmuş, Teklif, 12 Haziran 1984’te kabul edilerek, Urfa ilinin adı Şanlıurfa olarak değiştirilmiştir.2016 yılında da TBMM tarafından ‘İstiklal Madalyası’ ile onurlandırılmıştır.  Urfa’mıza Şanlı unvanının verilmesinin 39’uncu yıldönümü vesilesiyle tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimi en derin duygularımla tebrik ediyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu şanlı destanın kahramanları olan Onikileri, kurtuluş mücadelesinde en yüksek mertebeye erişen aziz şehitlerimizi, ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

URFA HER YÖNÜYLE BÜYÜK POTANSİYELE SAHİP

Konuşmasına Şanlıurfa’nın barındırdığı potansiyelleri aktararak devam eden Yazmacı, Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en büyük entegre projesi olan GAP’ın merkezinde yer aldığını hatırlatarak, kentin dünyanın en verimli topraklarına, geniş sulama imkânlarına ve tarımsal üretim için gerekli olan elverişli iklim koşullarına sahip olduğu bilgisini verdi.  Şanlıurfa’nın Tarımsal alandaki potansiyellerinin yanı sıra sahip olduğu zengin turizm ve kültür varlıkları ve yenilenebilir enerji kaynakları ile de ön plana çıktığını belirten Yazmacı, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “İlimiz,  Türkiye’de üretilen pamuk, buğday, mercimek, arpa, mısır ve fıstık gibi ürünlerin üretiminde ilk sıralarda yer almaktadır.  Türkiye’de üretilen pamuğun yaklaşık %40’ını Şanlıurfa tek başına üretmektedir. Bu kapsamda bölgede “pamuğa dayalı tekstil sektörü” gelişme sürecine girmiştir.   Hali hazırda pamuk üretiminden iplik üretimine kadar gelmiş olan üretim altyapısı son yıllarda 6. bölge teşviklerinin işgücü maliyetlerine olan pozitif etkisi ile hazır giyim ve konfeksiyon yatırımlarının bölgeye gelmesine katkı sunmuştur.  Arkeoloji tarihini değiştirmiş olan “Göbeklitepe” ile dünyanın ilk tapınağına ev sahipliği yapmaktadır. Tarsus’tan başlayarak Hatay, Gaziantep ve Mardin yörelerini kapsayan İnanç Turizmi Koridoru içerisinde yer alan Şanlıurfa, yöresel lezzetleriyle Güneydoğu gastronomi turizmin önemli merkezlerinden biridir. Buda özellikle turizm sektöründe önemli yatırım fırsatlarını beraberinde getirmektedir.  Şanlıurfa, Güneş enerjisi potansiyeli açısından da Türk enerji sektörünün yükselen değeri olmaya adaydır. Şanlıurfa Valiliğimiz koordinesinde güneşe dayalı enerji yatırımları için Şanlıurfa Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesi kurulmasına yönelik çalışmalar başlatılmıştır.  Suriye’ye açılan Akçakale ticari sınır kapısına sadece 45 dakikalık bir mesafededir.   Türkiye’nin en uzun pistine sahip Şanlıurfa GAP Havaalanı gerektiğinde Kargo olarak kullanılabilecek bir altyapıya sahiptir.  İskenderun (4 Saat) ve Mersin (6 Saat) limanlarına otoban ile erişim sağlanabilmektedir.  Organize Sanayi Bölgelerimiz ile yatırımcılara altyapı imkânları çok uygun fiyatlar ile sunulmaktadır.  Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Besi Organize Sanayi Bölgesi ile Şanlıurfa’nın tarımsal potansiyelleri kümelenme yaklaşımı ile katma değere ve istihdama dönüşecektir.  Viranşehir, Siverek ve Birecik ilçelerimizdeki OSB’lerimiz faaliyete geçmiş olup yatırımcılarını beklemektedir.  Şanlıurfa’da yapacağınız yatırımlarınızın size geri dönüşü çok daha hızlı olacaktır. Tüm bu fırsatlardan yararlanmak ve yatırım süreçlerinizin tümünde işlerinizi kolaylaştırmak için değerli yatırımcılarımızı Şanlıurfa’mıza bekliyoruz.”

 

FACEBOOK YORUMLARI