USD
EURO
ALTIN

Genel seçimler 14 mayısta

14 mayısta yapılacak olan genel seçimler öncesinde tüm hazırlıklar devam ediyor. Yapılacak genel seçimlerinde milletvekilli olmak için özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların 16 martta kadar istifa ederek müracaatlarını yapmaları gerekiyor. Genel seçimlerinde aday adayı olan kişilerin aday listelerine girebilmek içinde genel merkezler tarafından belirlenen seçim takvimine göre aday belirleme çalışmaları yapacakları öğrenildi. Yapılacak […]

Genel seçimler 14 mayısta
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • 14 mayısta yapılacak olan genel seçimler öncesinde tüm hazırlıklar devam ediyor. Yapılacak genel seçimlerinde milletvekilli olmak için özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların 16 martta kadar istifa ederek müracaatlarını yapmaları gerekiyor.
  • Genel seçimlerinde aday adayı olan kişilerin aday listelerine girebilmek içinde genel merkezler tarafından belirlenen seçim takvimine göre aday belirleme çalışmaları yapacakları öğrenildi.
  • Yapılacak genel seçimlerin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı seçimi de 14 mayısta yapılacak. Yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur ittifakının adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet ittifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçmesi bekleniliyor. Her iki adayın dışında Cumhurbaşkanlığı adaylığı için başvuru yapılıp yapılmayacağı ileriki günlerde belli olacak.

 

Fuat ARSLAN

14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine 2 aylık gibi kısa bir süre kala seçime girecek olan partilerin de milletvekili adaylarını belirleme çalışmaları başladı. Milletvekilliği için müracaatta bulunacak kişilerin öncelikle aday adaylık başvuruları alınacak. Aday adayları arasında aday belirleme çalışmaları da Genel merkezler tarafından aday belirlemesi yapılacak.

TÜRKİYE 14 MAYIS SEÇİMLERİNE KİLİTLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de seçim kararını imzaladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasının ardından “Karar verilmiştir” dedi. Erdoğan daha sonra yaptığı açıklamada seçim tarihinin öne alınmasının gerekçesini de sıraladı. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında seçim kararı yayınlandı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmer Yener konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Anayasa uyarınca Cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir.14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekilliği seçiminde, kamu görevlilerinin istifasına yönelik süreç bugün başlanmış olup 16 Mart Perşembe günü saat 17.00’da sona erecektir” ifadelerini kullandı

TÜRKİYE 14 MAYISTA SANDIK BAŞINA GİDECEK

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasına ilişkin kararı imzaladı. Karar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), iki aylık seçim takvimini belirlemek üzere toplandı.Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, Anayasa’nın 116. Maddesinin kendisine verdiği yetkiye göre 18 Haziran’da yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararı aldığını açıkladı.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu da ilan etti.Erdoğan, 18 Haziran tarihinin üniversite sınav tarihiyle çakışması, Hac farizasının yerine getirildiği bir döneme denk gelmesi ve okulların tatil olması nedeniyle memlekete gidişler nedeniyle sağlıklı bir tarih olmadığını, alternatif olarak 14 Mayıs’ı değerlendirdiklerini söyledi.

FACEBOOK YORUMLARI