USD
EURO
ALTIN

Bilinçsiz anız yakmak suçtur

Yaz aylarını gelmesi ile birlikte özellikle hububat alanlarının temizlenmesinde anız yakılıyor. Yakılan her anız hem toprağa hem de orda yaşamlarını sürdüren canlılara büyük zararlar vermektedir. Bilinçsiz anız yakmak toprağı temizlemez daha çok zarar verir, anız yakarak hayatlara son veriliyor. Anız toprağı temizleme değil, toprak zenginliğini yok etmektir. Kadir KÖSELER BOZOVA- Tarımsal alanlarda biçimine başlanan hububat […]

Bilinçsiz anız yakmak suçtur
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Yaz aylarını gelmesi ile birlikte özellikle hububat alanlarının temizlenmesinde anız yakılıyor. Yakılan her anız hem toprağa hem de orda yaşamlarını sürdüren canlılara büyük zararlar vermektedir.
  • Bilinçsiz anız yakmak toprağı temizlemez daha çok zarar verir, anız yakarak hayatlara son veriliyor. Anız toprağı temizleme değil, toprak zenginliğini yok etmektir.

Kadir KÖSELER

BOZOVA- Tarımsal alanlarda biçimine başlanan hububat alanlarının temizlenmesinde anız yakılıyor. Anız yakmak toprağa ve o bölgede yaşayan tüm canlılara büyük zararlar vermektedir. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte hububat hasadı da başladı. Hasad sonrasında arazilerini temizlemek isteyen kişi ve kişiler anız yakıyorlar. Anız yakmak her ne kadar suç olsa da bunun önüne bir türlü geçilemiyor. Oysaki verimli tarım arazilerinin yok etmek isteyen kişi veya kişiler anız yakar. Verimli topraklara zarar vermemek için de anız yakılmaması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Fırat havzasında bulunan Özgören kırsal mahalle sınırları içerisinde bulunan onlarca dönümlük arazilerde anız yakıldığı görüldü. Anız yakılması ile birlikte bölgeye giden jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de anızın daha da büyümemesi içinde söndürme çalışmasında bulduğu görüldü.

FACEBOOK YORUMLARI