USD
EURO
ALTIN

Basın desteklenmeli!

Yerel basının ayakta kalabilmesi için gerekli desteklerin verilmesi gerekiyor. Basın özgür tarafsız ve ilkeli bir şekilde görevini ifa edebilmeli, maddi ve manevi olarak ayakta kalması şarttır. Basın gerek halkın sesi kulağı gerekse de kamunun vazgeçilmez aynası olma adına kamu hizmeti vermektedir. Kamusal alanda da gerekli desteği alması içinde kamu kurum ve kuruluşlarında desteği alması gerekmektedir. […]

Basın desteklenmeli!
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

  • Yerel basının ayakta kalabilmesi için gerekli desteklerin verilmesi gerekiyor. Basın özgür tarafsız ve ilkeli bir şekilde görevini ifa edebilmeli, maddi ve manevi olarak ayakta kalması şarttır.
  • Basın gerek halkın sesi kulağı gerekse de kamunun vazgeçilmez aynası olma adına kamu hizmeti vermektedir. Kamusal alanda da gerekli desteği alması içinde kamu kurum ve kuruluşlarında desteği alması gerekmektedir.
  • Basın halk ile kamu arasındaki köprü görevini üstlenmenin yanı sıra doğru ilkeli ve tarafsız bir şekilde haber yapma adına da üzerine düşen görevi yerine getirmektedir.

 

Özel Haber

BOZOVA- Yerel Basın başta Vatan Millet Bayrak aşkı ile doğru tarafsız ilkeli haber yapma adına büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Basının maddi anlamda güçlü olması içinde kamusal alanda da destek alması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında başta yapılan hizmet alımı olmak üzere yapacağı tüm hizmet alımlarında şeffaflık ilkesini benimseyerek yapacağı tüm ihalelerini açık ihale usulü ile daha çok kişiye ulaşma adına başta gazete mecmua internet ve ilan portalını kullanarak doğrudan temin ve pazarlık usulü yerine açık ihaleye daha sıcak bakması gerekiyor.

YEREL BASIN DESTEKLENMELİ GÜÇELDİRİLMELİDİR

Şanlıurfa İl genelindeki tüm ilçeleri bir bir ziyaret ederek başta kaymakamlıklar olmak üzere Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Şanlıurfa İl Basın İlan Kurumu Müdürü Osman Bolluk,Basın İlan Kurumu memuru Kenan Beyazbal yerel basına destek verilmesi için geçtiğimiz hafta içerisinde ziyaretlerde bulundu. ziyaretlerini Bozova İlçesinde de gerçekleştiren Basın İlan Kurum Müdürü Osman Bolluk, Bozova İlçemizde bulunan tüm resmi kurumları ziyaretlerde bulunarak resmi ilanlarla ilgili kurum müdürlerimize gerekli istişarelerde bulunduk. Bozova İlçemizde yapmış olduğumuz görüşmelerde sıcak ilgi gösteren başta İlçe kaymakamı Akın Oruç, Belediye Başkanı Suphi Aksoy, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Deveci, Tüm ilçedeki kamu kurum ve kuruluş müdürlerine teşekkür ediyoruz. yerel basının ayakta kalabilmesi adına maddi olarak ihale ilanlarından gelecek olan desteklerle ayakta kalabilmektedir. Yerel basının ayakta kalması klavye gazetecilerinin de bir olsun önüne geçmiş olacaklardır. Yerel basın her zaman doğru ilkeli tarafsız haber yapma adına mücadele verirken, ayakta kalabilmesi adına da maddi olarak desteklerin verilmesi gerekiyor. İlçelerimizde bulunan tüm gazeteler neredeyse kapanma noktasına gelmiştir. Bozova İlçemizde 11 yıldır yayın hayatını sürdüren Bozova’nın Sesi Gazetesi’nin son 5 yıllık ilan girdilerine baktığımızda ilanlar neredeyse masraflarını bile karşılayamıyor. İlçemizde bulunan tek resmi gazete olan Bozova’nın Sesi Gazetesi ayakta kalabilmesi kendini geliştirmesi ve teknolojik donanıma sahip olması içinde maddi olarak destek sağlanmalıdır. İlçemizde bulunan yerel basınımız resmi olarak 3 eleman çalıştırıyor. Bunların SSK’larını vergilerini ve diğer giderlerini karşılayamaz duruma gelmiştir.

BİZ HALKIN SESİ DEVLETİMİZİN KULAĞIYIZ

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Abdurrahman Elçi yapmış olduğu açıklamasında, ‘ 11 yıldır Bozova ilçesinde yayın hayatını sürdüren Bozova’nın Sesi Gazetesi olarak gerekli desteği kamu kurum ve kuruluşlarından alamamanın yanı sıra masraflarımızı bile karşılayamaz olduk. Oysa ki maddi olarak desteklenmemiz durumunda ilçemizin tanıtımı başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızın haberlerini halkımızın sorunlarını en iyi şekilde tanıtmak ve aydınlatmak adına mücadelemizi vereceğiz. Maddi olarak imkanlar sağlanmaması durumunda ise 11 yıllık yayın hayatımıza son vermek durumunda kalacağız’ dedi.

FACEBOOK YORUMLARI