USD
EURO
ALTIN

Aday adaylarda heyecan dorukta

Mahmut ALBAYRAK BOZOVA- 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli yerel seçimleri için AK Parti çalışmalarına hız verdi. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti milletvekili aday adaylığına yoğun bir katılım olmuştu. Aynı yoğunluk bu kez Mart 2019 yerel seçimlerde de bekleniyor. AK Parti Mart 2019 yerel seçimleri için seçim stardını verdi. AK Parti MYK’sı 2019 […]

Aday adaylarda  heyecan dorukta
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Mahmut ALBAYRAK

BOZOVA- 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli yerel seçimleri için AK Parti çalışmalarına hız verdi. 24 Haziran seçimlerinde AK Parti milletvekili aday adaylığına yoğun bir katılım olmuştu. Aynı yoğunluk bu kez Mart 2019 yerel seçimlerde de bekleniyor. AK Parti Mart 2019 yerel seçimleri için seçim stardını verdi. AK Parti MYK’sı 2019 yerel seçimler için belediye başkan aday adaylığı sürecine ilişkin takvimi açıkladı. Peki AK Parti belediye başkan aday adaylığı başvuruları ne zaman?

24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakı ile seçimlere giren AK Parti, sandıktan büyük bir zaferle çıktı. AK Parti aynı zaferi 2018 Mart yerel seçimlerinde de göstermek istiyor.Bunun için AK Parti Mart 2019 yerel seçimleri için çalışmalarına hız verdi. AK Parti, Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için takvimini belirledi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), seçim startını aday adaylığı başvurularının yapılmasıyla verecek. Kulislere yansıyan bilgilere göre AK Parti’den yerel seçimlerde aday  adaylığı başvuruları 5-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Aday adaylarında aranacak özellikler ise şöyle sıralandı: Kirlenmemiş, mütevazı, angaje olmayan ve güler yüzlü

SÜREÇ NASIL İŞLENECEK

AK Parti yerel seçimlere büyük önem veriyor. Onun için mevcut belediyelerinin korunmasının yanında AK Partili olmayan belediyelerde de ipi göğüslemek isteniyor. AK Parti belediye başkan aday belirleme sürecinde illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Bölgelerin nabzını tutacak olan AK Parti, kendi belediyelerinde başkanların performanslarını ortaya koyacak. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. AK Parti’de belediye başkan aday adayları için hangi yol izlenecek? AK Parti’ye başvuru yapan aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak. Aday adayları yerel yönetimler için projelerini de ortaya koyacak.

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARLA TEK TEK MÜLAKAT

AK Parti belediye başkan aday adaylarını sıkı bir süreçten geçirecek. AK Parti aday adaylığı süreci sonrasında ise aday adayları ile tek tek mülakat yapılacak. AK Parti aday belirleme takvimine göre, mülakatların ekim ayından itibaren başlaması planlanıyor. Mülakatlar sırasında aday adayları kendi projelerini en detaylı şekilde anlatacak. Ayrıca parti yönetimin yapmış olduğu anketler de adayların belirlenmesi sürecinde etkili olacak. AK Parti’de genel merkez tarafından oluşturulan aday değerlendirme komisyonu hem adayların projelerini hem de il ve ilçelerde halkın nabzı tutulacak. Aday adayların halkta karşılıkları olup olmadığını değerlendirecek. Komisyon her belediye için alternatif isim önerilerini ortaya koyacak. AK Parti, aday adayı olmamış ancak bulundukları bölgede halkın desteğini almış isimlere de belediye başkan adaylığı için teklif götürecek.

AK Parti’de adaylar nasıl belirlenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili 884 AK Partili belediyenin “icraat” karnesinin çıkarılmasını istedi. Beş kriter (Kibirli olmamak,  Adil olmak, Ehliyetli olmak, liyakatli olmak, Sadakatli olmak) dikkate alınarak sahadan gelecek analizlere göre AK Parti Kongresi’nin ardından belediye başkanlarının yerel seçimlerdeki kaderi belli olacak. Sahadan gelen raporlar doğrultusunda belediye başkan adaylarının önümüzdeki haftadan itibaren netleştirilmesi bekleniyor.

AK Parti belediye başkan aday belirleme sürecinde illerde anket ve mülakatlar gerçekleştirilecek. Bölgelerin nabzını tutacak olan AK Parti, kendi belediyelerinde başkanların performanslarını ortaya koyacak. AK Partili olmayan belediyelerde ise halkın beklentileri analiz edilecek. AK Parti’de belediye başkan aday adayları için hangi yol izlenecek? AK Parti’ye başvuru yapan aday adaylarının kendi ikamet ettikleri yerlerden aday olmaları zorunlu olacak. Aday adayları yerel yönetimler için projelerini de ortaya koyacak.

BOZOVA’DA KİMLER ADAY ADAYI

31 Martta yapılacak olan yerel ve mahalli seçimlerinde AK Partiden Bozova Belediye Başkan Aday adaylı olacak isimleri şöyle, AK Parti 2002-2014 yılları arasında başkanlık yapan Eski İlçe Başkanı Mustafa Yaşar, AK Parti eski ilçe Başkanı Avukat Mehmet Akgün, AK Parti Eski Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Yaslıca Belde Belediye Başkanı Mustafa Karaçizmeli, Yaylak eski Belde Belediye Başkanı Halil Göçer, Bozova Ziraat Oda Başkanı Suphi Aksoy, eski Yaslıca Belde Belediye Başkanı Halil Akcan, İşadamı Mustafa Meral, Muhuttin Meral, Mustafa Aslan, Hüseyin Kılıç, Belediye Meclis Üyeleri Aydın Yener, Hüseyin Çetiner, Mahmut Aslan, devlet Memuru olan Nurcan Demir, Hakan Akgün, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Mahmut Atçı, Bozova Belediye Başkan Yardımcısı Kayyum Tahir Kalkan, Bozova Belediye başkan Yardımcısı İlhan Ziro, önümüzdeki günlerde sürpriz isimlerinde çıkacağı öğrenildi.

FACEBOOK YORUMLARI