İmsak Vakti 02:00
02:00
Şanlıurfa’nın son dönemde en çok tartışılan konuları arasında yer alan Şehir Hastanesi karşısındaki yaklaşık 400 dönümlük alanın geleceği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı 1. Birleşimi’nde ele alındı.
Meclis toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Aksoy, söz konusu alanla ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce iki ayrı çalışma yapıldığını belirtti.
“Kamu Yararı Gözetilmeli”
Aksoy, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın da daha önce yaptığı açıklamalarda alanın kamu yararı doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çektiğini ifade etti.
Şehir Hastanesi’nin Şanlıurfa açısından önemli bir sağlık yatırımı olduğunu vurgulayan Aksoy, hastanenin hizmete girmesiyle birlikte bölgede özellikle otopark konusunda ciddi bir ihtiyacın ortaya çıkacağını söyledi.
1.600 Araçlık Otopark Planlandı
Büyükşehir Belediyesi tarafından daha önce hazırlanan çalışmalarda yaklaşık 1.600 araçlık otopark alanı oluşturulmasının planlandığını belirten Aksoy, bölgenin öncelikli ihtiyaçlardan biri olan otopark sorununun çözümünde değerlendirilebileceğini dile getirdi.
Aksoy, alan için yalnızca otopark projesi düşünülmediğini de belirterek, Şehir Hastanesi’nde tedavi gören vatandaşların yakınlarının konaklayabileceği ve dinlenebileceği bir misafirhane yapılmasının da planlandığını aktardı.
Bunun yanı sıra bölgede sağlık hizmetlerini destekleyecek bazı tesislerin oluşturulması, hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarına yönelik ticari ve medikal alanların planlanmasına ilişkin çalışmalar yapıldığını kaydetti.
“Yeşil Ve Rekreasyon Alanı Da Kalsın”
Şanlıurfa’nın yeşil alan ihtiyacına da dikkat çeken Ahmet Aksoy, yaklaşık 365 bin metrekarelik alanın önemli bir bölümünün rekreasyon alanı olarak korunmasına yönelik çalışma yapıldığını söyledi.
Aksoy, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan çalışmaların diğer resmî kurumların itirazları nedeniyle iptal edildiğini belirterek, alanın geleceğine ilişkin yapılacak düzenlemede kentin ihtiyaçlarının ve kamu yararının gözetilmesi gerektiğini ifade etti.
“Temennimiz Bu İhtiyaçların Dikkate Alınması”
Söz konusu alanla ilgili çalışmaların Özelleştirme İdaresi’ne devredilmeden önce Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü belirten Aksoy, Başkan Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatları doğrultusunda konunun iki kez gündeme getirildiğini söyledi.
Ahmet Aksoy, alanın Şanlıurfa’nın ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek; otopark, hasta ve hasta yakınları için misafirhane, sağlık hizmetlerine yönelik tesisler ve rekreasyon alanlarının birlikte planlanmasının kent açısından önemli olduğunu vurguladı.
Aksoy, açıklamasının sonunda, “Temennimiz odur ki inşallah bu anlamda bir düzenleme olur.” ifadelerini kullanarak, alanın kent yararına değerlendirileceği bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu.
Şanlıurfa’da özellikle Şehir Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte bölgenin ulaşım, otopark, sosyal donatı ve yeşil alan ihtiyacının daha da önem kazanması bekleniyor.
Şanlıurfa’da Hafif Raylı Sistem İçin İhale Tarihi Belli Oldu
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
12495 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
8747 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7237 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
5557 kez okundu
5
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan İfadeye Çağrıldı
1563 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.