İmsak Vakti 02:00
02:00
Karaköprü ilçesi Seyrantepe Mahallesi’nde bulunan 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşandığı öne sürülen doktor sorunu vatandaşların tepkisine neden oldu. Muayene olmak için sağlık merkezine giden vatandaşlar, görevli Doktor S. G.’nin merkezde olmadığını öğrendi.
Vatandaşların iddiasına göre, doktorun Karaköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından başka bir yerde görevlendirildiği belirtildi. Ancak doktorun yerine başka bir hekimin görevlendirilmediği ve S. G.’nin ne zaman yeniden görevine başlayacağının da bilinmediği öne sürüldü.
BAŞKA DOKTOR TALEBİNE DE OLUMSUZ YANIT İDDİASI
Sağlık merkezine gelen bazı vatandaşların, görevli doktorun bulunmaması üzerine başka bir doktordan muayene olmak istedikleri belirtildi. Ancak vatandaşlar, bilgi işlem biriminde görev yapan personelden bu taleplerine olumsuz yanıt aldıklarını ifade etti.
Doktorun görevlendirilmesiyle birlikte yerine bakacak hekimin bulunmaması ve görevlendirilen doktorun da merkezde olmaması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşadığı ileri sürüldü.
“DOKTOR NE ZAMAN GELECEK BİLMİYORUZ”
Sağlık merkezine muayene için gelen vatandaşlar, doktorun ne zaman görevine döneceğinin kendilerine net olarak söylenmediğini belirterek tepki gösterdi.
Vatandaşlar, “Doktor başka bir yerde görevlendirilebilir. Ancak yerine neden başka bir doktor görevlendirilmiyor? Muayene olmak için buraya geliyoruz, başka doktora da yönlendirilmiyoruz. Doktorun ne zaman geleceği de belli değil. Bu durumda vatandaş ne yapacak?” diyerek yetkililerden açıklama istedi.
DENETİM ÇAĞRISI
Yaşandığı öne sürülen durumla ilgili yetkililerin denetim yapıp yapmadığı da merak konusu oldu. Vatandaşlar, aile sağlığı merkezlerinde sağlık hizmetinin aksamaması için geçici görevlendirme veya alternatif bir hekim desteğinin sağlanması gerektiğini belirtti.
Vatandaşlar, Karaköprü İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünden Seyrantepe 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde yaşanan doktor görevlendirmesiyle ilgili açıklama yapılmasını ve mağduriyetin giderilmesini istedi.
Vatandaşlar, “Sağlık merkezine doktor görevlendiriliyor ancak yerine bakacak doktor bulunamıyor. Görevlendirilen doktorun ne zaman geleceği de bilinmiyor. Bu süreçte vatandaşın sağlık hizmetine erişimi nasıl sağlanacak?” sorusunun yanıtını bekliyor.
Şehir Hastanesi Karşısındaki 400 Dönümlük Alan İçin Dikkat Çeken Açıklama
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
12548 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
8802 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7295 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
5610 kez okundu
5
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan İfadeye Çağrıldı
1564 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.