USD
EURO
ALTIN

Sebze meyve fiyatları tavan yaptı

Abdullah POLAT BOZOVA- Baharın gelmesi ile birlikte sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşanması beklenilirken, tam tersi yaşandı. Sebze ve meyve fiyatları Şanlıurfa halpazarında adeta dudak uçuklatıyor. Yapılan araştırmaya göre Halpazarında sivri biberin kilosu 13,5 TL’den yerinde satıldığı öğrenildi. Bozovae kent merkezinde manavlık yapan Tacettin Yağcı ile yaptığımız görüşmede halpazarı komisyon evlerinde aldıkları fiyatlar adeta cep […]

Sebze meyve fiyatları tavan yaptı
Yazı fontunu küçültür Yazı fontunu büyütür

Abdullah POLAT

BOZOVA- Baharın gelmesi ile birlikte sebze ve meyve fiyatlarında düşüş yaşanması beklenilirken, tam tersi yaşandı. Sebze ve meyve fiyatları Şanlıurfa halpazarında adeta dudak uçuklatıyor. Yapılan araştırmaya göre Halpazarında sivri biberin kilosu 13,5 TL’den yerinde satıldığı öğrenildi. Bozovae kent merkezinde manavlık yapan Tacettin Yağcı ile yaptığımız görüşmede halpazarı komisyon evlerinde aldıkları fiyatlar adeta cep yaktığı görüldü. Yağcı Şanlıurfa halpazarında sebze ve meyve fiyatları şöyle belirtti.

Acı sivri biber 13,5 TL

Domates 4TL

Patlıcan 5 Tl

Salatalık 4 Tl

Marol 2 TL

Patates 2 Tl

Soğan 2 TL

Meyve fiyatları ise

Elma 3 TL

Portakal 3 Tl

Havuç 2 Tl

Muz 8 Tl

Armut 5 Çilek 6 olduğunu belirtti. Şanlıurfa halpazarında bu fiyatta alınan sebze ve meyveler Bozova’ya gelişi ise en düşük 3 Tl en yüksek olan sivri biber ise 15 Tl olarak belirlendiği öğrenildi. Fiyatların bu kadar yüksek çıkması ile birlikte vatandaşlar meyve ve sebze almaktanda zorluk çekmektedirler. Fiyatların bu kadar yüksek olması ve halkın çoğunun işsiz ve asgari ücretle çalışır olması nedeniyle adeta cep yaktığı da bilinmektedir. Vatandaşlar fiyatların bir an önce düşmesini bekliyor.

SONY DSC

FACEBOOK YORUMLARI