Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Doğan Yetim, seçim sürecinde siyasetin müdahil olduğunu öne sürerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yetim, “Bir milletvekili kapı kapı dolaşarak seçime müdahil oldu. STK’lar siyasi partilerin arka bahçesi değildir.” dedi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Mehmet Doğan Yetim, seçimlerin ardından yaptığı açıklamalarla siyasete yönelik sert mesajlar verdi. Seçim sürecinde bazı siyasi girişimlerin yaşandığını ileri süren Yetim, sivil toplum kuruluşlarının siyasi partilerden bağımsız hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Bir milletvekilinin ŞUTSO seçimlerine müdahil olduğunu iddia eden Başkan Yetim, kentte sağlık alanında çözüm bekleyen sorunlara dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bir milletvekilinin görevi, altı ay MR bekleyen hastalarımız için MR cihazını ilimize kazandırmak olması gerekirken, milletvekilimiz kapı kapı dolaşarak Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası seçimine müdahil olmuştur. Üyelerimiz ve şehrimiz bunu kabul etmeyerek gördüğünüz farkla gereken cevabı vermiştir.”
“STK’LAR SİYASET MEYDANI DEĞİLDİR”
ŞUTSO’nun iş dünyasının temsilcisi olduğunu belirten Yetim, odanın herhangi bir siyasi partinin etkisi altında kalmaması gerektiğini ifade etti.
Yetim, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ticaret ve Sanayi Odası siyasi partilerin arka bahçesi değildir. Siyasi platformun yeri ayrıdır, sivil toplum kuruluşlarının platformu ayrıdır. Sivil toplum kuruluşları iş dünyasıdır, siyaset meydanı değildir. İnşallah gerekli dersi almışlardır ve bundan sonra böyle girişimlerde bulunmazlar.”
56 OYLA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
ŞUTSO seçimlerinde yeniden başkanlığa seçilen Mehmet Doğan Yetim, kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür etti. Seçimde 56 oy alan Yetim, meclis üyelerinin yaklaşık yüzde 70’inin desteğini kazanırken, rakibi Serhat Gerger 24 oyda kaldı.
Yetim, yeni dönemde Şanlıurfa’nın sanayi, ticaret ve turizm alanlarında gelişmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.
Başkan Yetim’in seçim sonrası yaptığı bu açıklamalar, Şanlıurfa’da siyaset ile sivil toplum kuruluşlarının ilişkisi ve kentteki ekonomik temsilin bağımsızlığı konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
15217 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
11643 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
10122 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
8285 kez okundu
5
Eskimeyen Dostlar, Her Hafta Tazelenen Dostluklar
4043 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.