İmsak Vakti 02:00
02:00
Proje kapsamında açıklanan son veriler, bağımlılıkla mücadelede elde edilen önemli başarıyı gözler önüne serdi.
2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanan proje, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sahada yürütülürken; Valilik Açık Kapı Şube Müdürlüğü, Proje Geliştirme Birimi, Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün destekleriyle sürdürülüyor.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar 765 kişi projeye başvurdu. Başvuranlardan 9 kişinin yatarak, 75 kişinin ayakta tedavisi sürerken, 41 kişi rehabilitasyon aşamasında bulunuyor. Proje kapsamında 130 kişi aktif olarak takip ediliyor.
38 Kişi İstihdam Edildi
Proje, tedavi sürecini tamamlayan bireylerin yeniden topluma kazandırılmasını da hedefliyor. Bu kapsamda 38 kişi istihdam edilirken, 4 kişinin de işe yerleştirilmesi için hazırlıkların devam ettiği bildirildi.
Bakanlıklar Tarafından İnceleniyor
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından da incelenen projenin, bağımlılıkla mücadelede örnek uygulama modeli olarak değerlendirilmesi planlanıyor.
Vali Şıldak’tan Destek Çağrısı
Projeyi yakından takip eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelerek bağımlılıkla mücadelenin önemini anlatmayı sürdürüyor. Tedavi talebinde bulunan kişilerin projeye hızlı şekilde dâhil edildiğini belirten Şıldak, şu ifadeleri kullandı:
“Uyguladığımız projenin en belirgin özelliği, birden fazla kurumun bir araya gelerek istekli ve sonuç odaklı bir çalışma yürütmesidir. Bir yandan uyuşturucu tacirlerine Şanlıurfa tarihinin en büyük darbelerini indirirken, diğer yandan bağımlılıkla mücadele eden gençlerimizi yeniden hayata kazandırmak için yoğun gayret gösteriyoruz.
Tüm vatandaşlarımızı bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz. Şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirelim ve çevremizdeki bağımlı bireyleri tedavi olmaya teşvik ederek ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’ projesine dâhil olmalarını sağlayalım.”
Yetkililer, bağımlılıkla mücadelede toplumun desteğinin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, tedaviye ihtiyaç duyan vatandaşların ilgili kurumlara başvurabileceklerini belirtti.
Tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 6’sı çocuk 16 yaralı
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
9315 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
5558 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
4170 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
2631 kez okundu
5
Bitki çaylarında hazırlama talimatı zorunlu hale geldi
1001 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.