Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, sağlık diplomasisini güçlendirmek ve uluslararası iş birliği ağını genişletmek amacıyla Singapur’da çeşitli temaslar gerçekleştirdi.
Singapur’daki temasları kapsamında Ulusal Üniversite Hastanesi’ni de ziyaret eden Memişoğlu, hastanenin koruyucu sağlık ve wellness hizmetlerine ilişkin sunumunu dinleyerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Memişoğlu ayrıca, hücresel ve gen tedavileri alanında ulusal araştırma-geliştirme ve klinik altyapıyı oluşturan İleri Hücresel Tedavi ve Araştırma Enstitüsü’nde (ACTRIS) incelemelerde bulundu.
Memişoğlu, GlaxoSmithKline tesislerini de ziyaret ederek teknik kapasite, aşı üretimi ve tecrübe paylaşımı konularında görüşmeler gerçekleştirdi. Temaslarına ilişkin değerlendirmesinde sağlık diplomasisinin önemine dikkati çeken Memişoğlu, “Bu verimli temasların, Türkiye ile Singapur arasında yenilikçi tıp, aşı üretimi ve hücresel tedaviler alanında güçlü ve kalıcı ortaklıklara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
9293 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5908 kez okundu
3
Keskinbıçak ve Bulut Aileleri Barıştı-(VİDEO)
2331 kez okundu
4
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1297 kez okundu
5
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1171 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.