İmsak Vakti 02:00
02:00
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ABD programını tamamladığını açıkladı. Memişoğlu, San Francisco, Washington D.C. ve New York’ta gerçekleştirilen temaslarda sağlık, bilim, teknoloji ve uluslararası iş birliği konularının ele alındığını bildirdi.
Memişoğlu, San Francisco’da dünyanın önde gelen biyoteknoloji ve araştırma merkezlerinde bilim insanlarıyla bir araya gelindiğini belirtti. Görüşmelerde kanser ve hücresel tedaviler alanındaki çalışmaların değerlendirildiğini aktaran Memişoğlu, robotik cerrahi teknolojilerinin de yerinde incelendiğini kaydetti.
Washington D.C. temaslarında ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy Jr. ile küresel sağlık gündeminin ve iki ülke arasındaki stratejik iş birliği imkanlarının ele alındığını ifade eden Memişoğlu, New York’ta ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler programlarına eşlik ettiğini belirtti.
Memişoğlu, BM Pandemilere Hazırlık Zirvesi’nde küresel sağlık vizyonunun paylaşıldığını aktararak, Türkiye’nin sağlık altyapısının bilim, teknoloji ve inovasyonla daha ileri taşınması için çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
Hibya Haber Ajansı
Özvar: Turizm stratejik bir sektördür
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7975 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5898 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1282 kez okundu
4
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1161 kez okundu
5
Anand: Kanada ve Almanya ilişkilerinde işbirliğini artırma fırsatı var
1120 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.