İmsak Vakti 02:00
02:00
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, beraberindeki esnaf odası başkanlarıyla birlikte Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette Ahilik Haftası kapsamında kentte gerçekleştirilen etkinlikler ve esnaf ile sanatkârlara yönelik çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Tural, Ahilik Haftası’nın 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlandığını belirterek, bu kapsamda yılın ahisi, kalfası ve çırağının seçildiğini aktardı. Tural, bu yıl Ramazan Çolak’ın yılın ahisi seçildiğini, yılın kalfası ve çırağının da belirlendiğini ifade etti.
Ahilik Haftası kapsamında Kasab-ı Cömert Türbesi’nde dua programı düzenlendiği, huzurevinde berber ve kuaför hizmeti verildiği, kan bağışı kampanyası gerçekleştirildiği ve sevgi evlerinde kalan çocukların ziyaret edildiği bildirildi.
Başdeğirmen ise Ahilik kültürünün dürüstlük, dayanışma ve kardeşlik anlayışını içerdiğini belirterek, Ahilik Haftası kapsamında yürütülen çalışmaların geçmişten gelen geleneklerin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem taşıdığını ifade etti.
Ziyaretin ardından Tural, Başdeğirmen’e Ahi Sancağı tablosu hediye etti.
Hibya Haber Ajansı
Şahin: Arap ortak koordinasyonunu güçlendirmeliyiz
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
7345 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5885 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1265 kez okundu
4
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1146 kez okundu
5
Erdoğan’dan Aydın Şehir Hastanesi’nde tedavi gören hastalara ziyaret
1006 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.