DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Maltepe’nin Cevizli Mahallesi’nde beş kişinin hayatını kaybettiği bina çökmesine ilişkin açıklama yaptı. Esen, riskli yapılara yönelik yıkım kararlarının uygulanıp uygulanmadığının sorgulanması gerektiğini belirterek denetim ve barınma politikalarının birlikte ele alınması çağrısında bulundu.
Maltepe’deki bina çökmesinin ardından güvenli konut ihtiyacına dikkat çeken Esen, riskli yapıların acilen taranmasını ve kentsel dönüşüm çalışmalarının en yüksek riskli yapılardan başlanarak planlanmasını istedi.
Kiracıları da kapsayan sosyal barınma önerilerini paylaşan Esen, konteyner alanlarında ilk yıl ücretsiz konaklama sağlanması ve kiralık sosyal konut rezervinin artırılması gerektiğini ifade etti.
Çökme nedeniyle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Esen, çevredeki binalardan tahliye edilen ailelerin yaşadığı belirsizliğe de dikkat çekti. Arama kurtarma ekiplerine teşekkür eden Esen, İstanbul’da deprem olmadan binaların çökmesinin tüm kurumlar açısından acil bir uyarı niteliği taşıdığını kaydetti.
Hibya Haber Ajansı
1
Vali Şıldak Acı Haberi Duyurdu: 3 Kişinin Cansız Bedenine Ulaşıldı
14370 kez okundu
2
Şanlıurfa’da Yağmur Değil, İhmal Yağıyor
10702 kez okundu
3
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
9221 kez okundu
4
SİYASETİN ÇİVİSİ ÇIKTI: PARTİLER DEĞİL, KİMLİKLER KARIŞTI
7401 kez okundu
5
Eskimeyen Dostlar, Her Hafta Tazelenen Dostluklar
3088 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.