İmsak Vakti 02:00
02:00
Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Prof. Dr. Haşim Şahin konuşmacı olarak yer aldı.
Bursa’nın fethinin ardından Osmanlı Devleti’nin ilk payitahtı olarak şekillenmesi ve kuruluş dönemindeki konumu, akademik değerlendirmeler eşliğinde ele alındı. Programda ayrıca kentin tarihi hafızasının korunması ve tarihi mirasın gelecek kuşaklara aktarılması konuları değerlendirildi.
Prof. Dr. Tufan Gündüz, Bursa’nın fethinin Osmanlı Devleti açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, şehrin devletin kuruluşunda ve imparatorluğa dönüşme sürecinde önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Haşim Şahin ise Osmanlı Devleti’nin kuruluş dönemindeki anlayışın Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi ve I. Murad dönemlerinde devam ettiğini belirtti.
Söyleşi, vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Hibya Haber Ajansı
Şanlıurfa’da 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kişi yakalandı
1
Şanlıurfa’da 23 Nisan Coşkusu: Küçük Fatma Müdürlük Koltuğuna Oturdu!
8027 kez okundu
2
Altınay Savunma’da hak kullanım tarihi
5899 kez okundu
3
Rubio: Çin’den yardım istemiyoruz, yardımlarına ihtiyacımız yok
1283 kez okundu
4
Orban: Macaristan’da Pro-Ukrayna hükümeti olmayacak
1162 kez okundu
5
Anand: Kanada ve Almanya ilişkilerinde işbirliğini artırma fırsatı var
1123 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.